Medicul militar, Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, a facut in aceasta dimineata prima doza a vaccinului COVID, in centrul de vaccinare amenajat in policlinica Spitalului Militar Central din Bucuresti.
Dupa vaccinare, medicul a stat, potrivit procedurilor 15 minute intr-un salon, sub supravegherea cadrelor medicale, pentru a vedea daca are reactii adverse la ser.
„Este un moment pe care l-am asteptat de atatea luni alaturi de colegii nostri din sistemul medical – aparitia unui vaccin care sa indeplineasca toate criteriile de siguranta, de calitate si de eficacitate. Astazi stiinta a triumfat, stiinta este alaturi de noi, stiinta este alaturi de oameni si ne-a oferit printr-un efort fara precedent al tuturor cercetatorilor la cel mai inalt nivel aparitia intr-un timp cat se poate de scurt a unui vaccin care indeplineste toate standardele de siguranta si de eficacitate”, a spus Valeriu Gheorghita, dupa ce s-a vaccinat.
Publicitate
„Ne preocupa in mod deosebit asigurarea unui mediu favorabil vaccinarii in conditii de siguranta pentru fiecare persoana in parte care doreste sa se vaccineze. In imediata perioada ne dorim ca toate vaccinurile sa fie distribuite celor care au cea mai mare nevoie de acest tip de vaccin pentru ca vaccinarea impotriva COVID-19 reprezinta masura corecta medicala, sigura si eficienta si rapida prin care noi putem impreuna si doar impreuna sa revenim la normalitate. E timpul sa reducem consecintele negative ale acestei pandemii, sa limitam pierderile de vieti omenesti”, a spus el.
Medicul militar a vorbit si despre scepticismul exprimat de unii romani fata de vaccinarea impotriva COVID.
„Sunt increzator ca impreuna si numai impreuna putem risipi acest virus al neincrederii si putem impreuna cu toti colegii din sistemul medical si cu cetatenii acestei tari sa facem front comun, sa fim solidari, sa ne protejam, familia, prietenii, colegii si tara. Doar impreuna putem sa iesim din aceasta pandemie si sa revenim la o viata normala”, a declarat Valeriu Gheorghita.
Luni au fost imunizate impotriva coronavirusului, cu vaccinul Pfizer BioNTech, 11.912 de persoane, potrivit datelor puse la dispozitie de Institutul National de Sanatate Publica.
De asemenea, pana in momentul de fata au fost vaccinate impotriva COVID-19 25.508 de persoane, in conditiile in care pana duminica, 3 ianuarie, fusesera vaccinate in jur de 13.200 de persoane.
47 de cadre medicale au avut reactii adverse minore in urma administrarii vaccinului.
Publicitate