Medicul Valeriu Gheorghita: „Deschiderea scolilor nu este conditionata de vaccinare”

Medicul militar Valeriu Gheorghita, Coordonatorul campaniei de vaccinare impotriva COVID-19 spune ca redeschiderea scolilor nu este conditionata de vaccinarea profesorilor, dar a subliniat ca personalul din invatamant are prioritate la vaccinare, pentru ca deserveste o activitate esentiala.

„Ceea ce pot sa va spun este ca, cu siguranta, cadrele didactice si personalul din invatamant este prioritizat, pentru ca deserveste realmente o activitate esentiala extrem de importanta pentru societate si pentru sistemul educational din tara noastra si cu siguranta va avea prioritate la vaccinare. Dar deschiderea scolilor nu este conditionata de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghita.

Astfel, cei care lucreaza in invatamant si vor dori sa se vaccineze vor intra in etapa a doua a campaniei de vaccinare.

Cand ar putea incepe etapa a 2-a a vaccinarii

„Intentionez ca dupa jumatatea lunii ianuarie sa incepem vaccinarea pentru etapa a 2-a, in mod deosebit cu cele mai vulnerabile persoane, persoane la risc sa dezvolte infectii severe si de asemenea cu risc sa raspandeasca rapid infectia, cum este cazul celor internati in centrele medico-sociale si centrele rezidentiale”, a declarat medicul militar..

Citeste si articolul :   Medicul militar Valeriu Gheorghita: "Atunci putem intr-adevar sa vorbim de o relaxare a restrictiilor”

„Daca am avea atatea vaccinuri, atunci as putea sa va spun ca in perioada lunii martie am putea deja sa vorbim despre cea de-a treia etapa de vaccinare a populatiei generale”, a mai spus Valeriu Gheorghita.