Raed Arafat, despre vaccinul anti-Covid

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a declarat ca autoritatile fac pregatiri pentru administrarea si distribuirea viitorului vaccin anti-Covid. Va fi o provocare, a spus Arafat, sambata seara, in cadrul unei emisiuni la Antena 3.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a declarat ca transportul si livrarea tratamentului reprezinta o provocare pentru cei implicati si ca prioritate la vaccin vor avea personalul medical aflat in linia intai si persoanele vulnerabile. In cazul acestora, pretul vaccinului va fi suportat de stat.

„Va fi o provocare logistica, de transport, de administrare, de organizarea locurilor, de distribuire. Pentru acest lucru va exista o colaborare intre Ministerul Sanatatii, Ministerul Afacerilor Interne si Ministerul Apararii. Depinde cum vor veni dozele. Eu ma indoiesc ca vor veni toate dozele, ele vor veni treptat. Trebuie stabilite exact prioritatile, avem personalul medical, medicii, asistentele, ambulantierii, si bineinteles persoanele vulnerabile, cu comorbiditati…. Este o problema de siguranta la nivel national. Si va fi suportat de stat”, a explicat Raed Arafat.

In ceea ce priveste evolutia epidemiei, Raed Arafat a spus ca este posibil ca peste zece zile Romania sa aiba intre 5.000 si 7.000 de noi cazuri de imbolnaviri cu Covid-19 deoarece raspandirea comunitara a virusului este foarte extinsa.

Publicitate

„Daca nu se va rezolva problema raspandirii si va continua in acelasi trend, este posibil sa ajungem acolo. Daca masurile care se iau au un impact, atunci este posibil sa vedem o incetinire”, a precizat Raed Arafat.

Este foarte clar cum trebuie sa fie vaccinul anti-coronavirus: eficient, sigur, convenabil ca pret, disponibil rapid. Sunt niste criterii de baza, ce trebuie respectate de toti producatorii de vaccinuri, care de luni bune se straduiesc sub o presiune uriasa sa vina cu substanta potrivita.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.