Drama unui tanar iesean. S-a dus la spital cu o tuse simpla si a venit acasa intre patru scanduri.

Robert, un tanar iesean, a mers la medicul de familie pentru o simpla tuse. Medicul a decis ca tanarul are nevoie de mai multe investigatii si l-a trimis cu ambulanta la spital.

“- Du-te mama la medic sa vezi ce e cu tusea aia!

Tusea de vreo trei saptamani. Nu tare, dar suficient incat sa atraga atentia. “- O fi o raceala” spunea …. Carase niste pietris la un trotuar si transpirase iar toamna vremea e inselatoare.  Si s-a dus.

S-a dus pe picioare la medicul de familie care l-a evaluat sumar si a hotarit ca e cazul sa ceara parerea unui specialist. Dar pentru ca in vremurile astea la spital nu ajungi decat cu ambulanta, a ajuns la UPU cu ambulanta chemata de medic la cabinet.

Pe la 9 dimineata glumea in mesaje ca s-a plimbat cu Salvarea…

Pe la 4 dupa amiaza se plangea ca ii e foame. La UPU Iasi poti sta o zi intreaga pe hol fara sa iti intinda careva o sticla cu apa sau un covrig. Oleaca mai tirziu ne-a spus ca i-au dat in sfirsit ceva. Un antibiotic. …iar dupa 7 nu a mai intrat pe mess.

Citeste si articolul :   Terminat de durere, tatal celor doi fratiori care s-au stins la Iasi, face primele declaratii: "Sotia mea...

Am sunat noi a doua zi dimineata si ne-a raspuns mama lui care ne-a transmis ca e intubat. Ca e in coma medicamentoasa… Ati incercat vreodata sa aflati stiri despre un pacient aflat intr-un spital iesean? Eu da. In principiu, dupa cum spunea un prieten “Daca nu rostesti numele potrivit, nu te baga nimeni in seama” Mama lui nu a rostit numele potrivit si s-a luptat mai bine de o zi cu paznicii de la poarta ca sa isi poata vedea copilul.

Copilul care facuse in seara aceea stop cardio respirator in UPU Iasi si ” nu a raspuns bine manevrelor de resuscitare”. De ce si cum…. a ramas necunoscut. La fel de necunoscut a ramas si motivul pentru care a murit dupa citeva zile in ATI. Spre scarba mea, IML a scris pe certificatul de deces al unui om testat de mai multe ori in spital cu rezultat negativ , drept cauza a mortii COVID-19.

Mama care si-a trimis copilul la medicul de familie cu o saptamana in urma a primit din partea sistemului medical un sicriu inchis, adus direct la groapa.
Mie mi-a ramas in urma lui ura si lut. Ura sincera fata de un sistem infect care nu demonstreaza nici pe departe profesionalism iar compasiunea si onoarea ii sint straine. Ce vad unii oare cind se uita in oglinda?

Citeste si articolul :   VIDEO In ce hal a ajuns un pacient cu COVID, tanar, sanatos si nevaccinat

A mai ramas si amintirea vorbelor lui din urma cu citeva saptamini: ” – Boss, Cookie asta e asa de grasa si lenesa incit nici nu latra” …

In stele acum te latra, Robert ?
Dumnzeu sa te odihneasca in pace Robert!”, scrie Diana, pe contul de Facebook.

Autor