Laurentiu Baranga, retinut pentru 24 de ore. El este acuzat de inselaciune

Laurentiu Baranga a fost retinut pentru 24 de ore, in urma audierilor care au avut loc la sediul Politiei. Fostul sef al Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor este acuzat de inselaciune.

Laurentiu Baranga a fost retinut pentru 24 de ore la capatul unor audieri care au tinut ore in sir. Laurentiu Baranga a demisionat joi, iar demisia a fost inaintata la Ministerul Finantelor Publice. Inainte de fi numit sef al ONPCSB, Laurentiu Baranga a fost vreme de 11 ani director adjunct al Oficiului Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat (ORNISS).

Politia Romana, sub coordonarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au facut, sambata, perchezitii la domiciliul acestuia din Ramnicu-Valcea. Baranga este acuzat ca a depus la dosarul de angajare documente falsificate, inducand in eroare mai multe institutii publice.

„Persoana in cauza este cercetata pentru inducerea si mentinerea in eroare a mai multor institutii publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate si care ulterior au fost desfiintate de catre instantele judecatoresti competente”, au spus reprezentantii Politiei Romane.

Politistii precizeaza ca, in baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetata, respectiv Laurentiu Baranga, a ocupat o functie importanta in cadrul unei institutii publice, activeaza in cadrul unor institutii de invatamant superior, iar in prezent detine o functie publica de rang inalt.

Prejudiciul reclamat pana in prezent este de peste 640.000 de lei, reprezentand indemnizatiile brute incasate de la unii angajatori, urmand a fi completat in functie de intregul material probator ce se va administra in cauza.

Laurentiu Baranga a fost numit in functia de presedintele Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor in 4 septembrie.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.