Orban, despre mitingul anti-masca

Premierul Ludovic Orban a declarat ca persoanele care protesteaza in Bucuresti fata de purtarea mastilor de protectie, sunt, de fapt, impotriva propriei sanatati. Seful Guvernului a catalogat demersul ca fiind „lipsit de noima”.

Premierul Ludovic Orban a fost intrebat de ziaristi ce parere are despre protestul de sambata, din Piata Universitatii, unde aproximativ 200 de oameni solicita renuntarea la masura privind obligativitatea purtatii mastii de protectie.

„Mai bine porti masca din asta decat sa ajungi sa ai nevoie de masca de oxigen sau, Doamne fereste, sa intri pe ventilatie mecanica”, a raspuns Orban.

Premierul a mai declarat ca persoanele care nu poarta masca trebuie sa fie amendate conform legii si a eargumentat cu faptul ca oamenii de stiinta au demonstrat ca mastile ii protejeaza pe cei care le poarta

„Sunt convins ca cei care nu respecta regulile vor fi amendati in conformitate cu legea. (…) Noi ne-am ferit sa avem interventii, mai ales ca au fost mai multe manifestatii care nu au avut amploare si nici nu au avut o tema, asta mi se pare o tema absurda, sa demonstrezi impotriva mastii. Chiar mi se pare ceva… in conditiile in care e un lucru demonstrat stiintific de toti specialistii ca masca este, de fapt, un mijloc de protectie care te ajuta sa nu te imbolnavesti. Acesta e ca un protest impotriva sanatatii publice, inclusiv un protest impotriva propriei sanatati. Adica, mi se pare un gest complet lipsit de noima”, a declarat, sambata, premierul Ludovic Orban.

Citeste si articolul :   Ludovic Orban, gafa de proportii. Fotografia care a facut inconjurul internetului

Prim-ministrul Ludovic Orban a mai spus ca, in cazul in care va creste numarul de infectari cu COVID 19, este posibila introducerea obligativitatii purtarii mastii in toate spatiile publice.

Autor