Anglia se inchide din nou. Boris Johnson a facut anuntul

Primul ministru Boris Johnson a anuntat luni un nou lockdown national pentru Anglia pana cel putin la jumatatea lunii februarie pentru a combate o noua varianta de raspandire rapida a coronavirusului, chiar daca Marea Britanie si-a intensificat programul de vaccinare, noteaza noutati.info.

Johnson a spus ca oamenii trebuie sa ramana acasa din nou, deoarece li s-a cerut sa faca acest lucru in primul val al pandemiei din martie, de data aceasta deoarece noua varianta de virus se raspandeste intr-un mod „frustrant si alarmant”.

„In timp ce va vorbesc, spitalele noastre sunt mai presate de COVID decat in ​​orice moment de la inceputul pandemiei”, a spus el intr-un interviu televizat.

De marti, scolile si colegiile vor fi inchise pentru invatarea fata in fata. Studentii nu se vor intoarce la cursuri pana cel putin la jumatatea lunii februarie. Oamenilor li s-a spus sa lucreze de acasa, cu exceptia cazului in care este imposibil sa o faca, si sa plece de acasa doar pentru scopuri esentiale.

Toate magazinele neesentiale si serviciile de ingrijire personala, cum ar fi saloanele de infrumusetare, vor fi inchise, iar restaurantele pot opera doar servicii de catering.

Citeste si articolul :   Alexandru Rafila, veste crunta: „In 10 zile am putea ajunge la 7.000 de cazuri”

Incepand de luni, in spitalele din Anglia erau 26.626 de pacienti cu COVID-19, o crestere de peste 30% fata de saptamana anterioara. Aceasta este cu 40% peste cel mai inalt nivel al primului val din primavara.

Lockdown in Anglia. Boris Johnson a facut anuntul

Zonele mari din Anglia erau deja sub restrictii stricte, deoarece oficialii incearca sa controleze o crestere alarmanta a cazurilor de coronavirus in ultimele saptamani, cauzata de noua varianta de COVID-19, care este mai contagioasa decat variantele existente.

Citeste mai multe pe NOUTATI.INFO

Autor