Ce se intampla cu scolile dupa vacanta de iarna? Ministrul Educatiei a spus clar

Sorin Cimpeanu, noul ministru al Educatiei a spus ca 11 ianuarie este un termen “mult prea scurt” pentru ca scolile sa se redeschida fizic. Ministrul a explicat ca Ministerul Educatiei vrea “deschiderea cat mai grabnica a scolilor”, dar depinde de situatia epidemiologica.

Astfel, scolile nu se redeschid pe 11 ianuarie, data prevazuta in structura anului scolar 2020-2021. Ministrul Educatiei spune ca institutia pe care o conduce „isi doreste deschiderea cat mai grabnica a scolilor”.

Copiii nu se intorc fizic la scoala pe 11 ianuarie.

„Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile in urma. Ministerul Educatiei, institutional, isi doreste redeschiderea cat mai grabnica a scolilor, in masura in care situatia epidemiologica o va permite.

Revenirea la scoala se va face tinand seama si de ceea ce vor face alte state care se confrunta cu aceeasi problema”, a declarat ministrul Educatiei, potrivit Stirileprotv.

Cine decide revenirea elevilor fizic la cursuri

Citeste si articolul :   Veste proasta: Inca 12 scoli au intrat in scenariul rosu

Raman in vigoare cele trei scenarii cunoscute: rosu, verde si galben. Ministrul Educatiei a anuntat decizia de a deschide etapizat scolile, incepand cu gradinita si invatamantul primar.

Sorin Cimpeanu a mentionat ca autoritatile sanitare vor fi cele care decid redeschiderea scolilor.

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta va decide deschiderea scolilor, ministrul Educatiei face doar propunerea. “Am prioritizat deja gradinitele si invatamantul primar. Ne dorim acest lucru” (n.red. redeschiderea scolilor si gradinitelor), a spus ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

“Stim, ele ar trebui deschise dupa calendar pe 11 ianuarie, semestrul al II-lea incepe pe 8 februarie, asta este o urgenta zero”, a mai spus Cimpeanu. Acesta a mentionat faptul ca trebuie sa se consulte cu specialistii in epidemiologie “trebuie sa tinem seama de evolutia mai ales a acestei noi forme pe care a capatat-o virusul, care din pacate are in centrul atentiei tocmai copiii. Trebuie sa vedem cum procedeaza si alte state”, a spus ministrul Educatiei.

Autor