Irina Tanase, iubita lui Liviu Dragnea, declaratie de ultim moment despre fostul lider PSD: ”E supus la chin, la o forma de tortura”

Irina Tanase, iubita lui Liviu Dragnea, a declarat ca iubitul are parte de rele tratamente in inchisoare. Aceasta spune ca fostui lider PSD i se refuza dreptul la tratament si la ingrijire medicala. Irina se plange ca de sase luni Liviu Dragnea sufera de dureri insuportabile de spate si nu i s-a permis sa-si faca RMN.

 ”E supus la chin, la o forma de tortura in inchisoare”

”E vorba de un chin la care e supus, de o forma de tortura, din punctul meu de vedere, atata timp cat sase luni lasi un om sa se chinuie cu niste dureri si sa i se agraveze starea de sanatate, desi indeplineste toate conditiile legale sa fie dus la investigatii medicale, eu consider ca e vorba de o forma de tortura si de o incercare de a-l presa”, a spus tanara iubita.

Reactia reprezentantilor Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP)

”Avand in vedere informatiile recent vehiculate in spatiul public, cu privire la modul de asigurare a dreptului la asistenta medicala, tratament si ingrijiri pentru persoanele private de libertate custodiate de unitatile subordonate Administratiei Nationale a Penitenciarelor, precizam: In conformitate cu prevederile art. 71 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal si ale art. 152-166 din H.G. nr. 157/2016 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 254/2013, dreptul la asistenta medicala, tratament si ingrijiri al persoanelor private de libertate este asigurat cu personal specializat, in mod gratuit, potrivit legii”, au declarat reprezentantii ANP.

Asistenta medicala in cadrul penitenciarelor este gratuita.

”De asemenea, detinutii pot solicita contra cost orice alt serviciu medical care nu este asigurat gratuit si au posibilitatea de a refuza interventii medicale, persoanele private de libertate asumandu-si in scris raspunderea pentru decizia lor. In acest registru, consecintele refuzului sau ale intreruperii actelor medicale sunt explicate pacientului. In considerarea celor expuse, subliniem ca sistemul administratiei penitenciare asigura aplicarea cadrului legal in materia asistentei medicale, a tratamentului, ingrijirilor si medicamentelor, in mod unitar, pentru toate persoanele custodiate”, au mai spus cei de la ANP.

Liviu Dragnea, inchis la Penitenciarul Rahova din mai 2019

Citeste si articolul :   Coronavirus Romania, sambata, 11 aprilie 2020. Bilantul oficial

Liviu Dragnea (58 de ani) se afla la inchisoare din data de 27 mai 2019, la Penitenciarul Rahova. Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat la trei ani si 6 luni de inchisoare pentru instigare la abuz in serviciu in dosarul angajarilor fictive de la Directia de Asistenta Sociala Teleorman.

Autor