Cel mai scump inel din lume

Punctul culminant al sezonului a fost vanzarea Stelei Roz, un diamant roz de 59,60 de carate incorporat intr-un inel de proportii cu adevarat impresionante.

Cel mai mare diamant intern Flawless Fancy Vivid clasificat vreodată de GIA, a fost cumparat pentru 71,2 milioane de dolari la Sotheby’s Hong Kong in aprilie 2017, facandu-l nu numai cel mai scump inel din lume, ci si cea mai valoroasa piatra pretioasa vanduta vreodata la licitatie.

In timp ce Steaua Roza de 59,60 de carate este oficial cel mai scump inel din lume, Oppenheimer Blue, un diamant Vivid Blue de 14,62 carate taiat cu smarald, a detinut recordul nainte de licitatia din aprilie.

Steaua Roza, cunoscuta anterior sub numele de Roz Steinmetz, este un diamant cu o greutate de 59,60 carate (11,92 g), clasificat in culoare ca Fancy Vivid Pink de catre Institutul Gemologic al Americii.

Publicitate

Steaua roz a fost exploatata de De Beers in 1999 in Africa de Sud si a cantarit 132,5 carate brute. Steaua Roza este cel mai mare diamant cunoscut care a fost clasificat ca Roz viu.

CUM SE FAC DIAMANTELE?

Citeste si articolul :   Cele mai vechi civilizatii din lume

La 160 de kilometri adancime in Pamant, un strat care separa exteriorul nostru ospitalier de miezul topit, cunoscut sub numele de manta, este locul unde au fost fabricate diamantele.

Temperaturile au fiert peste 1000 grade celsius si presiunea a depasit 328854 de kg. pe centrimetru patrat.

Caldura si presiunea extrema au combinat efectiv grafit, un carbon cristalin, la nivel atomic. Aceasta a restructurat compozitia moleculara a grafitului dintr-un model de foi hexagonale intr-o forma triunghiulara, rezultand diamantul.

Diamantele nu se formeaza numai sub caldura si presiunea gravitatiei Pamantului, ci se pot forma in mijlocul unei coliziuni intre Pamant si un asteroid.

Rusia sustine ca are un depozit de diamante rezultat dintr-o coliziune de acum 35 de milioane de ani. Este putin probabil ca diamantele create in timpul unei coliziuni cosmice sa aiba calitatea pietrei pretioase.

Cu toate acestea, isi mentin rezistenta si sunt folosite probabil pentru taiere sau alte scopuri industriale.

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.