Principiile de baza ale hidratarii pielii

Multi oameni stiu ca pielea are nevoie constanta de hidratare. Un echilibru normal de umiditate asigura un aspect normal al pielii. Daca acest echilibru este deranjat, pielea va anunta imediat acest lucru.

Deshidratarea apare atunci cand aportul de lichide, in special cel de apa, este sub cantitatea de lichide eliminate de organism. Apa este eliminata odata cu alte reziduuri prin urina, prin transpiratie, dar si prin vaporii expirati.

Exista multe motive datorita carora   apare deshidratarea: ingrijirea necorespunzatoare, care duce la levigarea substantelor care pastreaza umezeala; varsta; incalcarea metabolismului acizilor grasi nesaturati din organism. Motive externe – schimbari accentuate de temperatura, radiatii ultraviolete, probleme de mediu.

Cum imi pot ajuta pielea sa mentina nivelurile normale de umiditate?

Publicitate

Prima modalitate: terapia de substitutie. Formularea produselor destinate acesteia  include substante higroscopice care retin umiditatea, al caror scop este de a restabili factorul natural de hidratare din stratul cornos.

Articolul continuă după reclame

A doua modalitate: Crearea unui fel de bariera pe suprafata pielii, care va preveni evaporarea umezelii din straturile profunde.

Citeste si articolul :   Cinci semne care arata ca organismul tau este plin de toxine

De obicei, cele mai higroscopice si legate de componentele pielii noastre sunt folosite ca substante care retin apa pentru terapia de substitutie. Cele mai apropiate „rude” sunt ureea, acizii lactici . Acidul hialuronic are cea mai mare higroscopicitate: doar un gram din el transforma un litru intreg de apa intr-un gel. Formularea celui de-al doilea grup de medicamente (amintim ca acestea vizeaza crearea unei  bariere  care previne evaporarea umezelii) include grasimi si ceruri, uleiuri minerale, glicerina.

Daca pielii ii lipseste umezeala, acest lucru  nu inseamna ca este suficient sa ii prescrieti un curs de masti super-hidratante .

Toate tipurile de piele se hidrateaza diferit! Doar un cosmetician poate recomanda ingrijirea potrivita pentru pielea ta. O vizita la timp la salonul de infrumusetare va va scuti de probleme inutile.

Publicitate

Autor