Covid, noua varianta „engleza”. Este mai periculoasa decat precedentele?

Analiza cu Massimo Galli, seful bolilor infectioase la spitalul Sacco din Milano si Carlo Federico Perno, director de microbiologie la spitalul Bambino Gesù din Roma, informraza noutati.info.

1. Ce stim despre varianta „engleza”?

Noua tulpina de Sars-CoV-2, numita „VUI-202012/01” ( varianta care face obiectul anchetei ) a fost identificata pentru prima data la mijlocul lunii septembrie in Londra si Kent, la sud-est de capitala. Are mai multe mutatii, inclusiv cea principala (N501Y) in proteina spike , pe care virusul o foloseste pentru a se lega de celulele umane prin intermediul receptorului ACE2. Un aspect potential ingrijorator, deoarece toate vaccinurile disponibile sau viitoare isi propun sa induca producerea de anticorpi neutralizanti impotriva varfului. Cu toate acestea, o mare parte din comunitatea stiintifica considera ca este putin probabil ca vaccinurile sa fie ineficiente impotriva noii tulpini de Sars-CoV-2.

Publicitate

2. De ce multe tari, inclusiv Italia, au suspendat zborurile care veneau din Marea Britanie?

Publicitate

Din primele observatii se pare ca noua varianta are o eficacitate replicativa crescuta in comparatie cu cele anterioare , adica este capabila sa se raspandeasca mai repede. Aceasta nu inseamna ca este mai letala, dar ministrul britanic al sanatatii, Matt Hancock, a recunoscut ca situatia este „scapata de sub control” in tara . Organizatia Mondiala a Sanatatii a vorbit despre „semne preliminare care indica faptul ca virusul este capabil sa se raspandeasca mai usor printre oameni si poate afecta efectuarea unor teste de diagnostic”.

Citeste si articolul :   Un primar din judetul Braila este cercetat pentru ca ar fi impartit alegatorilor bani si bunuri

Citeste continuarea pe Noutati.info.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.