O noua tulpina de coronavirus a fost gasita in Anglia. „ Este cu pana la 70 la suta mai transmisibila”

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat duminica ca cerul Israelului trebuie sa fie inchis tuturor zborurilor internationale, intrucat ministrii s-au convocat pentru a discuta despre restrictionarea in continuare a intrarii in tara a persoanelor care sosesc din tari in care a fost identificata o noua tulpina mai infectioasa a coronavirusului, potrivit timesofisrael.com

„Opriti toate zborurile din intreaga lume”, a spus Netanyahu

Oficialii din domeniul sanatatii sunt ingrijorati de noua tulpina de coronavirus gasita in Anglia si cer testarea celor care s-au intors in Israel din Regatul Unit .

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anuntat sambata un ordin de „sedere acasa” pentru Londra si sud-estul Angliei pentru a incetini raspandirea noii tulpini de coronavirus. Primele date sugereaza ca noua tulpina ar putea fi „cu pana la 70 la suta mai transmisibila”, a spus Johnson la un briefing televizat.

Publicitate

In mod separat, in Africa de Sud a fost detectata o varianta severa a coronavirusului care ar putea explica raspandirea rapida a unui al doilea val care afecteaza persoanele mai tinere, a declarat vineri ministrul sud-african al sanatatii. Cunoscuta sub numele de Varianta 501.V2, a fost identificata de cercetatorii sud-africani, iar detaliile au fost trimise Organizatiei Mondiale a Sanatatii, a declarat Zwelini Mkhize intr-un comunicat.

Netanyahu si-a exprimat sprijinul pentru inchiderea completa a cerului tarii, cu putine exceptii.

Unii membri ai cabinetului, inclusiv ministrul transporturilor Miri Regev, s-au opus propunerii lui Netanyahu. „Nu exista niciun motiv sa inchidem cerul”.

Israelul ar trebui sa interzica intrarea calatorilor din Marea Britanie, Danemarca si Africa de Sud, sa efectueze teste de virus pe toti cei repatriati recenti din aceste tari si sa efectueze studii genetice, secventierea pe purtatorii confirmati pentru a identifica noua tulpina.

Netanyahu a spus ca nu este inca clar daca vaccinurile anti COVID-19 existente functioneaza impotriva noii tulpini, dar a adaugat ca nu exista niciun indiciu ca nu.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.