Surse: Scandal mare in PNL. Orban cere sa fie din nou premier

Liderii PNL nu vor ca Ludovic Orban sa fie din nou prim-ministru prin retragerea lui Florin Citu. Potrivit surselor participante la discutii, Florin Citu a refuzat sa se retraga. Acesta a spus ca se retrage doar daca BPN al PNL va vota pentru acest lucru.

Participantii la sedinta i-au cerut lui Orban sa obtina in scris acordul USR PLUS si al UDMR pentru functia de prim-ministru.

Astfel, Ludovic Orban nu a convocat sedinta oficiala a BPN in care sa ceara prin vot retragerea oficiala a lui Florin Citu.

Potrivit surselor Orban spune ca USR PLUS ar fi propus, la negocierile din weekend, ca el sa fie varianta de premier.

Publicitate

„Atat in discutiile de sambata, cat si in discutiile de duminica liderii USR-PLUS au enuntat explicit varianta preluarii de catre Orban a functiei de premier, cand si UDMR si-a exprimat acordul de principiu. Practic, in urma discutiilor de astazi USR PLUS trebuie sa-si exprime acordul cu formula propusa chiar de USR PLUS”, mentioneaza sursele citate.

Reprezentantii USR PLUS neaga varianta prezentata de liberali.

Citeste si articolul :   Vremea rea pune stapanire pe Romania. Avertizare METEO

„Toate pozitiile din weekend au fost ca trebuie sa impartim cele trei functii. Acum, Orban forteaza interpretarea ca poate sa fie oricine de la fiecare partid. In weekend s-a lucrat cu 2 scenarii de prim-ministru pe masa – Citu si Ciolos”, a declarat un lider USR PLUS.

Totusi, cei din anturajul lui Ludovic Orban spun ca presedintele PNL este premier „de drept”.

„Conform deciziei Consiliului National al PNL, propunerea de premier este de drept presedintele PNL. Avand in vedere aceasta decizie, in cadrul BPN doar presedintele PNL putea propune o alta persoana pentru pozitia de premier. Acest lucru s-a intamplat prin propunerea formulata de Ludovic Orban in persoana lui Florin Citu. Varianta nu a fost retrasa”, spun acestia.

Dacian Ciolos a postat un mesaj pe Facebook.

„Apropo de discutiile asupra numelui de premier din aceasta seara, mesajul USR PLUS este simplu: am vorbit serios atunci cand am spus ca e nevoie de un nou inceput pentru Romania”, a scris Ciolos pe reteaua de socializare.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.