5 semne ca mancam prea multa sare

Prea multa sare in dieta creste riscul bolilor de inima. Fata umflata, dureri de cap , hipertensiunea arteriala si probleme cu rinichii pot fi semne ale excesului de sare din organism.

Sarea este cel mai popular potentiator de aroma din lume. Dar atunci cand mananci prea multa sare, sanatatea ta este expusa riscului: sodiul din corpul tau creste riscul de boli de inima, hipertensiune, accident vascular cerebral si alte boli.

Doza zilnica pentru adulti este de 5 mg. Recomandarile recente indica o valoare mai mica de 3 mg. Pentru tensiunea arteriala crescuta, nu trebuie consumate mai mult de 1,5 mg.

Apetitul creste

Consumul excesiv de alimente instant este primul semn al excesului de sare din organism. Aproape toate aceste alimente contin prea mult sodiu, ceea ce face imposibila indeplinirea cerintelor zilnice daca sunt prezente in mod regulat in dieta. Cand cumparati, verificati intotdeauna cata sare este intr-un anumit produs finit.

Deshidratare

O caracteristica comuna este trezirea frecventa cu sete sau dureri de cap. Sarea priveaza corpul de lichide, provoaca deshidratare, iar excesul sau provoaca expansiunea vaselor de sange ale creierului, care poate fi insotita de senzatii neplacute .

Citeste si articolul :   Ardei iute pentru durere, bacterii si diabet

Fata umflata, umflarea membrelor

Prea multa  sare provoaca o senzatie de balonare, deoarece afecteaza echilibrul apa-sare al organismului si este capabil sa retina fluidul in tesuturi. Acest lucru nu numai ca afecteaza greutatea, dar creeaza si mai multa greutate pentru corp.

Mancarea nu arata delicioasa

Daca mananci multa sare tot timpul, papilele tale gustative devin lenese. Ca urmare, felurile de mancare arata proaspete, dar nu foarte gustoase, ceea ce necesita sare  suplimentara.

Tensiune arteriala crescuta

Acesta este un semn ca sarea retine fluidul in vasele de sange, provocand o crestere a volumului de sange si o presiune crescuta pe peretii vaselor.

Durere de rinichi

Excesul de sodiu afecteaza pH-ul urinei si duce la depozite renale dureroase.

Autor