Marcel Ciolacu, prima declaratie dupa ce Alexandru Rafila a fost votat pentru functia de premier al Romaniei: “Venim cu o propunere decenta, reala si valoroasa”

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a facut prima declaratie dupa ce Alexandru Rafila a fost votat de PSD ca varianta pentru functia de premier al Romaniei. Social Democratii au fost chemati primii la consultarile de la Cotroceni.

“Venim cu o propunere decenta, reala si valoroasa”

„Dupa ce am vazut in situatia de urgenta imagini in biroului primului-ministru se fuma si consuma alcool fara respectarea regulilor, acum domnul Orban ne-a povestit cum in biroul presedintelului de la Cotroceni, luand in deradere voturile romanilor, se stabilea primul ministru.

Nu dupa niste criterii profesioniste, pe biletele, intr-un mod superficial. Venim in fata romanilor cu o propunere decenta, reala, valoroasa, recunoscuta atat pe plan national, cat si pe plan international in persoana domnului Rafila. Am vazut si propunerea PNL”, a declarat Marcel Ciolacu.

Variante propuse de PSD

„Cred ca cel mai corect din partea presedintelui este ori sa accepte un guvern minoritar PSD condus de domnul Alexandru Rafila, ori un guvern de uniune nationala in care, ca in orice democratie, este corect ca propunerea de prim-ministru sa fie din partea partidului care a castigat alegerile, tot aceeasi persoana, domnul Rafila.

Luni suntem primul partid la Cotroceni. Am sa merg insotit de colegii mei. Nu o sa pot fi insotit de catre domnul profesor Rafila deoarece in continuare este in izolare la domiciliu”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citeste si articolul :   Florin Citu, anunt de ultima ora despre amanarea ratelor la banci: Perioada va fi „mai aproape de 6 luni decat de 3 luni”

„Sa recunoasca ca au pierdut alegerile”

”Este cazul ca presedintele Romaniei sa recunoasca faptul ca a pierdut alegerile parlamentare din 2020. De asemenea, si PNL si USR sa recunoasca! Sa nu transformam aceasta perioada intr-o ciolaniada si in niste discutii sterile! Sa vedem prioritatile romanilor! Cel mai corect, din partea presedintelui, este sa accepte un guvern minoritar PSD, condus de domnul Alexandru Rafila, or un Guvern de uniune nationala, in care propunerea de prim-ministru sa apartina partidului care a castigat alegerile! Si in acest caz vorbim tot despre Alexandru Rafila ca propunere de premier!”

„Luni, suntem primul partid invitat la Cotroceni. Am sa merg insotit de colegii mei. Nu o sa pot fi insotit de catre domnul profesor Rafila deoarece, in continuare, este in izolare la domiciliu”, a mai spus liderul PSD.

Autor