Liviu Dragnea se poate intoarce la munca, in penitenciar

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, care ispaseste pedeapsa cu inchisoarea la Penitenciarul Rahova, se poate intoarce la munca in inchisoare, dupa ce acest drept ii fusese interzis. Decizia Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva.

Curtea de Apel Bucuresti a admis cererea lui Liviu Dragnea de a se intoarce la munca, dupa ce fusese sanctionat pentru interviul dat din inchisoare.

„Admite actiunea in parte. In baza art.14 din Legea nr.554/2004, suspenda executarea: -art.17, alin.4 din Decizia ANP nr.500165/2017, in masura in care retragerea de la munca este determinata de aplicarea sanctiunii disciplinare prevazute de art.101, alin.1, lit.d din Legea nr.254/2013. -art.24, lit.c din Decizia ANP nr.500165/2017, in masura in care interdictia de folosire la activitati cu caracter gospodaresc este determinata de aplicarea sanctiunii disciplinare prevazute de art.101, alin.1, lit.d din Legea nr.254/2013. pana la pronuntarea instantei de fond asupra actiunii in anulare. Respinge in rest actiunea. Cu recurs, in 5 zile de la comunicare”, este decizia pe scurt a Curtii de Apel Bucuresti.

Citeste si articolul :   Cel mai bogat om din China doneaza in Europa 1,8 milioane de masti si 100.000 de truse de testare pentru coronavirus

Recursul se va depune la Curtea de Apel Bucuresti, sub sanctiunea nulitatii.

Liviu Dragnea a fost sanctionat dupa aparitia interviului dat prin Skype fostei sale consiliere si a ramas fara drept de munca. Cum zilele de munca sunt considerate zile executate castigate, fostul lider PSD a pierdut, din cauza sanctiunii, sansa de a iesi ceva mai repede din penitenciar.

Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) a transmis atunci ca nu a aprobat interviul, ci doar i-a permis lui Liviu Dragnea sa comunice online cu apropiatii, pe Skype.

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la inchisoare de 3 ani si 6 luni cu executare, in dosarul angajarilor fictive de la Directia de Protectie a Copilului Teleorman, in 27 mai 2019.

Autor