Medicul militar, Valeriu Gheorghita: Cine nu se poate vaccina anti-COVID

Medicul militar, Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare anti-COVID-19, a vorbit despre vaccinul anti covid. Acesta spune ca exista, totusi, anumite persoane care  nu au voie sa se vaccineze. Intervievat de Marius Tuca, medicul a raspuns la mai multe intrebari legate de acest subiect.

“Pot sa se vaccineze in functie de etapa in care se regasesc. Daca ai o infectie asimptomatica si nu o putem diagnostica poti sa faci acest vaccin, nu se intampla absolut nimic”, a spus Valeriu Gheorghita

Dar daca ai facut testul PCR si esti pozitiv?- a intrebat Marius Tuca

Valeriu Gheorghita: Nu.

Publicitate

Marius Tuca: Femeile gravide pot face acest vaccin?

Valeriu Gheorghita: In momentul de fata nu.

Publicitate

Marius Tuca: Dar femeile care au nascut?

“Sunt precautiuni pentru aceasta perioada. Asteptam sa vedem recomandarile clare ale Agentiei Europene a Medicamentului. Iti mai spun ca exista neclaritati cu privire la contagiozitatea virusului. Multe persoane nu stiu nici ce rol joaca imunitatea nici cum se transmite virusul. „In general, nu putem transmite o boala infectioasa doar fiind pasager al unui microb. Eu nu pot intra, daca intru astazi in contact cu o persoana confirmata cu Covid-19 eu nu pot imediat sa transmit la alta persoana, trebuie eu intai sa fac aceea infectie, in perioada de incubatie. E bine sa evitam speculatii, dar ceea ce pot spune in momentul de fata – si avem date certe, avem date la 4 luni de la prima doza in care nivelul anticorpilor este foarte stabil – probabil ca va fi o imunitate durabila”, a declarat medicul militar,  Valeriu Gheorghita, potrivit mediafax.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.