Bill Gates spune ca sase vaccinuri Covid ar putea fi disponibile pana in primavara anului 2021

Bill Gates a spus ca ar putea exista sase vaccinuri anti Covid-19 aprobate si gata de distribuire pana in primavara anului 2021.

„Ma astept sa avem aproximativ sase vaccinuri aprobate pana in primul trimestru”, a spus Gates la Singapore FinTech Festival, potrivit nbcboston.com

In plus fata de serul deja aprobat pentru Pfizer si BioNTech , Gates preconizeaza ca si vaccinurile de la Moderna , AstraZeneca , Johnson & Johnson si Novavax  vor primi autorizatie in lunile urmatoare. Totusi, miliardarul nu a vorbit de al saselea vaccin.

Dezvoltarea rapida a vaccinului

Publicitate

Saptamana trecuta, Marea Britanie a devenit prima tara care a dat aprobare pentru utilizarea de urgenta a vaccinului Pfizer-BioNTech.

Publicitate

Gates – a carui organizatie non-profit, Fundatia Bill & Melinda Gates, pledeaza de mult timp pentru dezvoltarea sanatatii globale, inclusiv vaccinarile – a felicitat autoritatile de reglementare din tarile dezvoltate pentru progresul lor rapid.

„Reglementatorii din Vest fac o treaba foarte buna. Au desfasurat intr-un mod foarte profesionist acest proces in trei faze, au urmarit efectele secundate si au urmarit eficienta”.

Citeste si articolul :   Adrian Streinu-Cercel, prima declaratie dupa ce a fost vaccinat impotriva COVID: "Singura modalitate de scapare imediata"

Cu toate acestea, Gates a mentionat ca mai sunt multe lucruri de facut, inclusiv de organizatii ca a sa, pentru a se asigura ca vaccinurile sunt distribuite in mod echitabil in toate tarile, in special in cele mai putin dezvoltate.

Asigurarea unei distributii echitabile

„Trebuie sa ne asiguram ca realizam distributia intr-un mod echitabil si ca nu va hotari averea unui om daca se va vaccina primul sau nu”, a spus Gates.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.