Un tanar locotenent din Alba Iulia, medic rezident cu rezultate extraordinare, la Spitalul Clinic Militar de Urgenta “Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca

Tanarul locotenentu Toma Mihai,  din Alba Iulia, este medic rezident chirurgie generala la Spitalul Clinic Militar de Urgenta “Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca.

Medicul rezident este abia la inceput de drum, dar are foarte multe realizari.

Dupa ce a absolvit Colegiul National ”Horia, Closca si Crisan” din Alba-Iulia in anul 2011, tanarul si-a continuat studiile la Institutul Medico-Militar, Catedra de pregatire medico-militara Targu-Mures. Chiar din timpul liceului s-a angajat in numeroase activitati de voluntariat la Spitalul Judetean Alba si la Crucea Rosie Romana. Mihai era pasionat de medicina, in special de chirurgie, astfel ca s-a inscris ca membru in “Societatea Studenteasca de Chirurgie din Romania”.

Mihai a inceput rezidentiatul in cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgenta ”Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca din anul 2018, in specialitatea medicina de urgenta, continuand cu specialitatea chirurgie generala, sub coordonarea sefului sectiei chirurgie generala, colonel dr. Oprea-Aron Valentin., potrivit Ziarulunirea

Locotenentul face interventii chirurgicale din zona chirurgiei parietale, oncologice, manifestand un interes deosebit pentru chirurgia laparoscopica, minim invaziva.

Citeste si articolul :   A fost gasita fetita care a disparut, din tren, acum 20 de ani.

Totodata, medicul rezident este implicat in numeroase manifestari si lucrari stiintifice in domeniu (workshopuri, conferinte). De asemenea, in anul 2018 a obtinut premiul I in anul la Congresul Stiintific International, sectiunea chirurgicala. Este autor si coautor al unor articole stiintifice de specialitate.

Anul 2020 s-a inscris la Scoala Doctorala a Universitatii de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie „George Emil Palade” din Targu-Mures, sub coordonarea prof.univ.dr. Calin Molnar si col.dr. Oprea-Aron Valentin, cu tema “Reconstructia peretelui abdominal in hernii incizionale complexe, prin tehnici de separare a componentelor”.