Un tanar locotenent din Alba Iulia, medic rezident cu rezultate extraordinare, la Spitalul Clinic Militar de Urgenta “Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca

Tanarul locotenentu Toma Mihai,  din Alba Iulia, este medic rezident chirurgie generala la Spitalul Clinic Militar de Urgenta “Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca.

Medicul rezident este abia la inceput de drum, dar are foarte multe realizari.

Dupa ce a absolvit Colegiul National ”Horia, Closca si Crisan” din Alba-Iulia in anul 2011, tanarul si-a continuat studiile la Institutul Medico-Militar, Catedra de pregatire medico-militara Targu-Mures. Chiar din timpul liceului s-a angajat in numeroase activitati de voluntariat la Spitalul Judetean Alba si la Crucea Rosie Romana. Mihai era pasionat de medicina, in special de chirurgie, astfel ca s-a inscris ca membru in “Societatea Studenteasca de Chirurgie din Romania”.

Mihai a inceput rezidentiatul in cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgenta ”Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca din anul 2018, in specialitatea medicina de urgenta, continuand cu specialitatea chirurgie generala, sub coordonarea sefului sectiei chirurgie generala, colonel dr. Oprea-Aron Valentin., potrivit Ziarulunirea

Locotenentul face interventii chirurgicale din zona chirurgiei parietale, oncologice, manifestand un interes deosebit pentru chirurgia laparoscopica, minim invaziva.

Citeste si articolul :   Sot si sotie, in varsta de 65 si 67 de ani, casatoriti de 48 de ani, se sting de COVID-19 la doar patru minute distanta, in timp ce se tineau de mana la terapie intensiva

Totodata, medicul rezident este implicat in numeroase manifestari si lucrari stiintifice in domeniu (workshopuri, conferinte). De asemenea, in anul 2018 a obtinut premiul I in anul la Congresul Stiintific International, sectiunea chirurgicala. Este autor si coautor al unor articole stiintifice de specialitate.

Anul 2020 s-a inscris la Scoala Doctorala a Universitatii de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie „George Emil Palade” din Targu-Mures, sub coordonarea prof.univ.dr. Calin Molnar si col.dr. Oprea-Aron Valentin, cu tema “Reconstructia peretelui abdominal in hernii incizionale complexe, prin tehnici de separare a componentelor”.