Comisia Europeana recomanda inlocuirea slujbelor de Craciun cu initiative online sau televizate

Comisia Europeana recomanda inlocuirea liturghiilor de Craciun fata in fata cu „initiative online sau televizate”. Recomandarile fac parte dintr-un proiect ce va fi publicat miercuri.

„Nu adunarilor pentru liturghii de Craciun” – este invitatia cuprinsa in proiectul Comisiei Europene, care va fi publicat miercuri, legat de masurile anti-Covid pentru sarbatori, scrie Corriere della Sera.

Comisia Europeana cere „luarea in considerare a evitarii ceremoniilor religioase cu adunari mari si inlocuirea acestora cu initiative online, la televizor sau la radio”, potrivit unor surse din Bruxelles citate de cotidianul italian.

Proiectul insista asupra distantarii sociale si a folosirii mastilor de protectie ca masuri de reducere a infectiilor.

Publicitate

Printre altele, Comisia recomanda mentinerea interzicerii circulatiei inclusiv pentru ultimele zile din an, reamintind principiul cheie de urmat: „prudenta” si „prudenta”.

Pe scurt, trebuie evitate greselile din vara, deoarece „riscul este un posibil al treilea val”, a reamintit presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: „Stiu ca cei care au magazine, baruri, restaurante vor sa se termine restrictiile, dar trebuie sa invatam din greselile facute vara si sa evitam repetarea lor. O relaxare prea rapida si excesiva a masurilor devine un risc in fata unui al treilea val dupa Craciun”.

Citeste si articolul :   Pfizer anunta ca noua sa pilula antivirala reduce riscul de COVID-19 sever cu 89%

Marti, ministrul Sanatatii din Italia, Roberto Speranza, si ministrul Afacerilor Regionale, Francesco Boccia, vor discuta cu autoritatile locale pentru finalizarea noilor reglementari ce intra in vigoare din 4 decembrie.

Pe de alta parte, Consiliul permanent al Conferintei Episcopale Italiene (CEI) se reuneste marti intr-o sesiune extraordinara pentru a discuta despre masurile anti-pandemie.

Liturghiile de Craciun vor avea loc „cu respectarea deplina a regulilor”, a declarat monseniorul Mario Meini, presedintele CEI: „Daca liturgiile si intrunirile sunt supuse unei prudente deosebite, acest lucru nu ar trebui sa ne descurajeze. In ultimele luni a devenit clar cum este posibil sa sarbatorim in conditii de siguranta, in deplina conformitate cu regulile. Suntem siguri ca va fi asa si de Craciun si va continua sa fie un bun semn de solidaritate cu toata lumea”.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.