Romania, lovita de frig si ninsori. ANM a emis cod galben. Judetele afectate

ANM a emis cod galben de ninsori, valabil luni, 30 noiembrie, pana la ora 20.00, in sudul si estul Munteniei si in cea mai mare parte a Dobrogei. Totodata, codul galben este valabil si pentru Capitala. Vremea va fi deosebit de rece in prima parte a saptamanii.

Meteorologii au anuntat ninsori in judetele Teleorman, Giurgiu, Ialomita, Braila, Tulcea, Constanta, Calarasi, precum si in Capitala.

Cod galben de ninsoare, in Bucuresti si alte sapte judete. Spre seara aria ninsorilor se va restrange catre Dobrogea, unde temporar vantul va avea unele intensificari, cu viteze de 40…45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

Precipitatii sub forma de ninsoare se vor semnala si in sud-estul Olteniei, sudul Moldovei si in restul Munteniei. Pentru litoral, meteorologii anunta ca vor fi precipitatii mixte, iar in noaptea de luni spre marti vor predomina ninsorile.

Publicitate

„Cantitatile de precipitatii vor depasi, pe arii restranse, 15-20 l/mp. Spre seara, aria ninsorilor se va restrange catre Dobrogea, unde temporar vantul va avea unele intensificari, cu viteze de 40…45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea”, atentioneaza ANM.

Citeste si articolul :   Primul caz de infectare cu Covid-19 si gripa in Romania, detectate simultan la aceeasi persoana. Un medic pneumolog trage un semnal de alarma

In Capitala, vremea va fi inchisa si rece si vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare. Se va depune strat de zapada, care va masura in medie 3-5 cm si izolat peste 5 cm. Vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima, pe parcursul zilei de luni, va fi de 0-1 grad Celsius.

„Astfel, facem apel la conducatorii auto care se depaseaza in aceasta perioada, in zonele afectate, sa circule prudent, sa adapteze viteza la conditiile din trafic, sa plece la drum doar daca au autovehiculele echipate corespunzator si sa se informeze in prealabil cu privire la conditiile de trafic din zonele tranzitate”, a transmis CNAIR.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.