Elaboram un plan de reluare a transporturilor

Uniunea Europeana elaboreaza un plan de facilitare a reluarii transporturilor, inclusiv a celui aerian, fiind prevazute reguli de distantare si dezinfectare, afirma comisarul UE pentru Transporturi, Adina Valean, precizand ca masurile vor fi prezentate la jumatatea lunii mai.

Intrebata, in cadrul unei sesiuni de intrebari din partea cetatenilor, cum se va derula transportul rutier, aerian si feroviar dupa actuala criza, Adina Valean a raspuns, conform unei inregistrari postate pe Twitter: “Cred ca aceasta este o intrebare pe care o are toata lumea, mai mult sau mai putin. In cadrul echipei noastre de lucru de la Comisia Europeana, noi o numim strategia de iesire din criza – cum va arata si cand se va intampla, dupa criza, sau cand masurile luate de statele membre vor fi relaxate putin.

Nu stim inca si trebuie sa ne asiguram ca toate criteriile medicale sunt respectate bine si aplicate inainte de a incepe orice relaxare in domeniul calatoriilor. Cred ca este corect sa spun acest lucru deoarece trebuie sa ne asiguram ca toate eforturile pe care le-am facut in Europa, prin masurile de restrictionare, nu sunt zadarnice si ca nu ne vom imbolnavi din nou prin calatorii permise prea devreme.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Lista masurilor decise de Ministerul Educatiei

Deci, avem aceste criterii, stabilite de specialisti medicali, iar in momentul in care aceste criterii vor fi acceptate de statele membre, atunci vom avea o abordare comuna referitoare la momentul potrivit de a permite din nou calatoriile transfrontaliere in Europa. Dar depinde foarte mult de modul in care evolueaza criza medicala”.

Publicitate

Intrebata daca masurile de distantare sociala vor trebui respectate in continuare, mai ales in avioane, Adina Valean a raspuns:

“Cred ca, dar vreau sa reiterez ca nu sunt comisar pentru Sanatate, dar pentru ca sunt din cadrul echipei stiu ca aceasta criza medicala va continua sa fie o perioada mai lunga, pana vom gasi un tratament bun sau un vaccin, ne asteptam ca aceasta criza si vaccinul sa persiste, dar cred ca masurile care s-au dovedit eficiente, precum distantarea sociala, vor trebui sa fie respectate intr-un fel sau altul, iar pentru ransporturi este foarte important; stiu ca multe masuri au fost acceptate de industria de profil pentru a permite functionarea transporturilor, una este distantarea sociala, dar in afara de asta avem dezinfectarea avioanelor, alte masuri de protejare a sanatatii care sa fie luate in terminale de transport”.

Citeste si articolul :   A venit rezultatul testului de Coronavirus pentru Ludovic Orban si Victor Costache

“Vor fi masuri de distantare, reguli in aeroporturi, in avioane, masuri pentru ca oamenii sa fie in situatii de siguranta, probabil purtand echipamente de protectie, dezinfectarea aeronavelor, a terminalelor in care intra si ies oamenii, toate acestea vor fi parte a planului de reguli, nu vreau sa ma pronunt inainte, dar probabil la jumatatea lunii mai putem prezenta aceasta strategie la care lucram (…)”, a precizat Adina Valean, reprezentantul Romaniei in Comisia Europeana.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.