Anul scolar s-ar putea prelungi cu o saptamana

Redeschiderea scolilor trebuie sa fie prudenta, controlata si treptata si in conditii de maxima siguranta pentru elevi si profesori, a anuntat ministrul Educatiei. Una dintre variantele luate in calcul la Ministerul Educatiei presupune prelungirea anului scolar cu o saptamana.

Dupa consultarile de miercuri cu presedintele Klaus Iohannis despre redeschiderea scolilor, ministrul Educatiei, Monica Anisie, a declarat ca revenirea elevilor la cursuri se va face treptat si ca se ia in calcul injumatatirea numarului de elevi din clase.

„A fost o intalnire de lucru, am prezentat ce se intampla in statele UE si am prezentat care sunt planurile celorlalti ministri din UE si am adus in discutie si modalitatea in care am putea reveni in curand la cursuri, dar fac o precizare, trebuie sa ne gandim intai de toate la siguranta copiilor nostri. Aceasta redeschidere a cursurilor trebuie sa fie una prudenta, controlata si treptata si in conditii de maxima siguranta pentru elevi si profesori”, a declarat Monica Anisie, la Digi24.

Intrebata daca se ia in calcul reluarea cursurilor cu clase injumatatite, Monica Anisie a raspuns: „Da, bineinteles ca ne gandim, trebuie sa luam in calcul ca prezenta elevilor la cursuri sa nu cumva sa inrautateasca situatia imbolnavirilor”.

Publicitate

O alta varianta luata in calcul este reluarea scolii in primul rand pentru anii terminali. „Au luat in calcul specialistii din minister mai multe variante, inclusiv aceasta, ne-am gandit cu precadere la acesti elevi care au examene”, a spus Monica Anisie.

Ministrul a reamintit ca decretul privind incetarea situatiei de urgenta este valabil pana in 16 mai. „Cred ca este bine sa precizez ca tot Comitetul National pentru Situatii de Urgenta ne va spune cand este timpul sa revenim la cursuri, cand este momentul, cand vom fi in siguranta.

Trebuie sa ne gandim cu totii la sanatatea elevilor, studentilor, cadrelor didactice”, a mai punctat ministrul.Intrebata daca anul scolar va fi prelungit, Anisie a precizat ca exista un scenariu in care s-ar putea prelungi cu o saptamana cursurile.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.