Prevalenta infectiilor virale si bacteriene este in crestere, ceea ce se manifesta printr-o gama larga de simptome in sistemul respirator. Pe de alta parte, remediile pe baza de plante repara leziunile pulmonare, trateaza infectiile si imbunatatesc sanatatea pulmonara. Iata 15 dintre cele mai bune remedii pe baza de plante care pot imbunatati sanatatea plamanilor!
1. Radacina de lemn dulce
Datorita proprietatilor sale calmante, lemnul dulce calmeaza si inmoaie membranele mucoase ale gatului si ale plamanilor. Actioneaza ca un expectorant, ameliorand iritarea gatului si eliminand orice membrana mucoasa inflamata.
2. Papadia
Aceasta planta a fost folosita de mult timp de nativii americani pentru a imbunatati sanatatea pulmonara. S-a dovedit stiintific ca ajuta la ameliorarea tusei, astmului bronsic, bronsitei si a altor afectiuni pulmonare. Poate fi gasit sub tinctura, ceai sau sub forma uscata.
3. Cimbru
Aceasta planta este puternica in lupta impotriva congestiei toracice datorita uleiurilor esentiale care ofera proprietati anti-fungice, antibiotice si antiseptice. Ceaiul de cimbru ajuta la scaderea bacteriilor si a virusilor, indiferent de cauza infectiei.
Publicitate
4. Oregano
Cele mai multe dintre beneficiile sale sunt atribuite continutului sau de acid rosmarinic si carvacrolic, care sunt decongestionanti naturali si reducatori de histamina.
Uleiul de oregano este superior antibioticelor in lupta impotriva Staphylococcus aureus.
5. Lobelia
Lobelia este unul dintre cele mai valoroase medicamente, ale caror extracte au un efect pozitiv asupra celulelor tumorale multirezistente.
6. Elcampane
Aceasta planta are capacitatea de a elimina excesul de mucus, contribuind la reducerea infectiei. Acest lucru este util mai ales pentru cei predispusi la infectii pulmonare, cum ar fi bronsita. Este recomandat sa adaugati o lingurita de planta la o ceasca de apa clocotita si sa o beti de trei ori pe zi timp de cateva saptamani.
7. Eucalipt
Mirosul racoritor al acestei plante calmeaza iritarea gatului si ajuta la mentinerea sanatatii corecte a cailor respiratorii. Se gaseste adesea in siropurile de tuse datorita continutului sau de cineol, un compus care combate congestia, actioneaza ca expectorant, trateaza tusea si calmeaza pasajele sinusale iritate.
8. Lumanarica (Verbascum)
Atat frunzele, cat si florile acestei plante sunt folosite pentru a face un extract care creste sanatatea plamanilor.
9. Frunze de patlagina
Frunzele de patlagina au fost folosite de mult timp pentru a calma membranele mucoase iritate si a ameliora tusea iritanta. Majoritatea compusilor sai prezinta proprietati antimicrobiene, antibacteriene, antitoxice si antiinflamatorii.
10. Menta
Menta contine mentol, un compus care relaxeaza muschii netezi ai cailor respiratorii si faciliteaza respiratia. Menta uscata contine mentol, acetat de mentil, mentofuran si chineol, in timp ce uleiul de menta este alcatuit din compusi precum limonen, pulegon, cariofilina si pinen.
11. Salvie
Uleiurile sale esentiale emana un miros ametitor! De asemenea, este responsabil pentru majoritatea beneficiilor pe care le ofera aceasta planta, precum ameliorarea durerii in gat si tuse, tratarea afectiunilor pulmonare si a sinuzitei.
12. Plamanarica
Incepand cu anii 1600, aceasta planta a fost folosita pentru mentinerea sanatatii respiratorii si ameliorarea racelii obisnuite. Mai multi dintre compusii sai sunt foarte eficienti in combaterea organismelor daunatoare care afecteaza sanatatea cailor respiratorii.
13. Planta chaparral
Contine antioxidanti puternici care provoaca iritatii, precum si NDGA, care este bine cunoscut pentru capacitatea sa de a combate reactiile la histamina. Puteti profita la maximum folosindu-l ca tinctura, dar poate fi transformat si intr-un ceai pentru a elimina mucusul din caile respiratorii.
Publicitate