Care sunt simptomele unei posibile depresii

Diagnosticarea depresiei nu este usoara. Adesea, simptomele sale pot fi confundate cu cele ale altor boli. Si pentru a lua masuri in timp util, este foarte important sa invatam sa recunoastem semnele depresiei.

Depresie. Cat de des auzim acest diagnostic! Este o tulburare emotionala care ne paralizeaza viata si ne face imposibil sa ne simtim fericiti. De ce se confrunta oamenii cu aceasta problema si care sunt simptomele unei posibile depresii? Motivele sunt diferite: presiune si mediu stresant la locul de munca, sentimente de singuratate, probleme de familie, lipsa de spatiu personal, calitate slaba a vietii.

Exista multi factori diferiti care declanseaza dezvoltarea depresiei. Si nu sunt la fel pentru toata lumea. Fiecare caz de boala are propriile sale caracteristici individuale si propria sa istorie. Nu exista doua cazuri identice de depresie, deoarece fiecare persoana experimenteaza emotiile diferit si reactioneaza la probleme in felul sau.

Simptomele posibilei depresii

Potrivit expertilor, cel mai dificil moment in cazul depresiei este diagnosticul. Este dificil de diagnosticat, deoarece semnele depresiei pot fi adesea confundate cu simptomele altor boli.

Publicitate

Cand mergem la un terapeut cu probleme de durere de cap sau insomnie, medicul, din lipsa de timp, nu poate urmari originea acestor simptome si nu poate identifica adevarata cauza a sanatatii precare. Dar cefaleea si insomnia sunt ambele simptome ale unei posibile depresii.

Citeste si articolul :   Moduri de a usura depresia sezoniera

1. Insomnie

Aici nu vorbim despre tulburari de somn recurente. Ne pot deranja pe fiecare dintre noi in anumite situatii.

Aceasta se refera la insomnia cronica, care va priveste de odihna corespunzatoare si nu va permite sa va recuperati dupa o zi lucratoare. Acest lucru te face sa te trezesti obosit si prost dispus. Si pentru a adormi, trebuie sa luati somnifere sau sedative. Acesta este unul dintre simptomele unei posibile depresii.

2. Tulburarari ale apetitului

Ai observat deja ca, atunci cand esti nervos, incepi sa iti vina pofta de mancare ? Sau, dimpotriva, iti pierzi complet apetitul? Se intampla ca unii oameni sa se ingrase fara niciun motiv aparent, in timp ce altii, dimpotriva, slabesc. Depresia ar putea fi in spatele tuturor.

3. Ganduri obsessive

Ganduri si idei care nu iti parasesc niciodata mintea. Intrebarile pe care ti le pui mereu. Amintiri si imagini care par imposibil de sters din memorie.

Aceste ganduri obsesive nu te lasa in pace si nici nu te lasa sa te relaxezi. Te deranjeaza si tu nu le poti controla. Toate acestea duc la o epuizare morala ,severa si provoaca un sentiment de deznadejde si disperare.

Citeste si articolul :   Beneficiile ceaiului de sunatoare

4. Ganduri negative si sentimente de vinovatie

Pe langa gandurile obsesive, o persoana care sufera de depresie este foarte des deranjata de gandurile negative.

Pesimismul este un semn distinctiv al depresiei. Incepi sa vezi defecte in toate, fiecare lucru mic pare o problema. Si viata nu mai este o bucurie.

5. Ti-e greu sa te concentrezi

Deveniti distras, va este greu sa va concentrati. Atunci cand altii incearca sa va atraga atentia asupra greselilor care au fost facute, aceasta va nelinisteste si mai mult.

6. Dificultate in luarea deciziilor

Uneori intelegeti ca este recomandat sa cautati ajutor in rezolvarea unei probleme. Sau, stiti ca cea mai buna cale de iesire este de a face fata problemei si de a o aborda cu incredere. Dar simti ca nu o poti face. Epuizarea fizica si emotionala iti copleseste vointa. Si iti este greu sa te hotarasti cu privire la orice.

7. Oboseala extrema dimineata

Toti pacientii deprimati au avut o caracteristica comuna : dimineata a fost cel mai dificil moment al zilei. Deschizand ochii, au fost fortati sa faca fata noii zile cu toate problemele si dificultatile ei.

Citeste si articolul :   De ce este bun ceaiul de fenicul: 7 motive pentru a adauga acest ceai in dieta ta zilnica

8. Disconfort de la lumina puternica

O persoana cu depresie prefera de obicei sa ramana in zone umbrite. El trage perdelele pentru a evita lumina prea puternica, cauta intimitate, prefera izolarea.

9. Afectiuni fizice

Depresia este adesea insotita de simptome psihosomatice, cum ar fi migrena, indigestie, dureri musculare, tahicardie si oboseala cronica. Daca observati astfel de afectiuni la dvs., acest lucru poate indica prezenta depresiei latente.

10. Pierderea interesului pentru viata sociala

O persoana deprimata isi pierde adesea interesul pentru viata publica, preferand singuratatea decat comunicarea cu prietenii si rudele. Chiar si in relatia dintre membrii familiei, apare o anumita distanta. Este posibila si pierderea atractiei fata de un partener. Devine din ce in ce mai dificil pentru o persoana sa asculte sfaturile altora.

Publicitate

Autor