Sfaturi pentru a face fata depresiei

Tine legatura

Nu te retrage din viata sociala. Socializarea va poate imbunatati starea de spirit. A pastra legatura cu prietenii si familia inseamna ca ai cu cine sa vorbesti atunci cand te simti deprimat.

Fii mai activ

Fa exercitii. Exista dovezi ca exercitiile fizice va pot ajuta sa va ridicati starea de spirit. Daca nu ati facut miscare de ceva vreme, incepeti usor mergand 20 de minute in fiecare zi.

Publicitate

Infrunta-ti temerile

Nu evita lucrurile care ti se par dificile. Cand oamenii se simt slabi sau anxiosi, uneori evita sa vorbeasca cu alte persoane. Unii oameni isi pot pierde increderea in a iesi, a conduce sau a calatori. Daca acest lucru incepe sa se intample, abordarea acestor situatii ii va ajuta.

Nu bea prea mult alcool

Publicitate

Pentru unii oameni, alcoolul poate deveni o problema. Puteti bea mai mult decat de obicei ca o modalitate de a face fata sau de a va ascunde emotiile, sau doar pentru a umple timpul. Dar alcoolul nu va va ajuta sa va rezolvati problemele si, de asemenea, va poate face sa va simtiti mai deprimat.

Citeste si articolul :   Cum sa elimini murdaria si grasimea de pe dulapurile din bucatarie

Incercati sa mancati o dieta sanatoasa

Unii oameni nu au chef sa manance atunci cand sunt deprimati si risca sa devina subponderali. Altii gasesc confort in mancare si se pot ingrasa in exces.

Sa ai o rutina

Cand oamenii se simt deprimati, pot intra in modele de somn nu tocmai ideale, ramanand pana tarziu si dormind in timpul zilei. Incearca sa te trezesti la ora normala si sa te tii de rutina cat mai mult posibil.

A nu avea o rutina va poate afecta alimentatia. Incercati sa continuati sa gatiti si sa mancati mese obisnuite.

Cauta ajutor pentru depresie

Obtineti ajutor daca va simtiti in continuare jos sau deprimati dupa cateva saptamani.

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.