10 semne ale depresiei ascunse care nu pot fi ignorate

Depresia latenta poate fi la fel de devastatoare ca depresia clasica. La urma urmei, multi nici macar nu stiu despre ea. Viata pare sa se desfasoare in ritmul obisnuit. Dar acest lucru nu este adevarat.

Iata 10 caracteristici comune ale depresiei latente care nu pot fi ignorate:

1. Perfectionism, critica constanta si rusine.

A vrea sa faci totul bine este un lucru. Dar daca te certezi intern pentru ca nu te afli in varf, este diferit. Va masurati constant si evaluati statutul. Si daca nu va ridicati la inaltimea asteptarilor, cresteti presiunea. Ti-e frica sa gresesti si nu-ti permiti sa faci asta. Dar, din pacate, din cauza „autocriticii” tale, le comiti mai des.

2. Un sentiment crescut sau excesiv de responsabilitate.

Intelegi ca trebuie sa fii responsabil pentru cuvintele tale. Va puteti baza pe dvs. in orice situatie. Esti primul care observa cand ceva nu merge bine si cauti solutii la problema. Dar simtul tau al responsabilitatii iti poate afecta negativ viata. Ideea este ca te invinovatesti cu usurinta in orice situatie. Si, in acelasi timp, pierdeti obiectivitatea si nu puteti vedea intreaga imagine.

Apropo, acest lucru te face victima perfecta pentru manipulare.

3. Ti-e greu sa faci fata emotiilor si sa le exprimi.

Vei nega  sau vei  evita furia, tristetea si frustrarea. Este posibil sa nu aveti nici macar cuvintele pentru a exprima aceste emotii. Te bazezi pe mintea ta pentru a analiza si decoda lucrurile. Dar legatura cu inima pare a fi pierduta.

4. Va faceti multe griji si evitati situatiile pe care nu le puteti controla.

Preocuparea ta este ascunsa chiar sub zambet. Oamenii din jurul tau cred ca totul iti vine usor. Si ca lucrurile marunte nu te deranjeaza. Dar acest lucru nu este adevarat . Ti-e frica de situatiile in care pierzi controlul asupra lucrurilor. Te gandesti prea mult la ceea ce s-ar putea intampla. Mai mult, aceste lucruri s-ar putea sa nu vi se intample deloc. Dar tot iti este greu sa-ti opresti anxietatea interioara.

Publicitate

5. Pentru tine, orice realizare este o crestere a valorii tale.

Aveti in voi temeri si indoiala de sine pe care incercati sa le ascundeti. Te respecti doar atunci cand realizezi ceva. Din aceasta cauza, nu te mai bucuri de lucrurile obisnuite. Vrei sa faci ceva util pentru a-ti demonstra ca meriti ceva.

Citeste si articolul :   De ce copiii de astazi par sa nu mai aiba respect pentru nimic

6. Iti pasa cu adevarat de bunastarea altora, dar cu greu permiti unei persoane sa intre in lumea ta interioara.

Nu dezvaluiti durerea din trecutul vostru. Este posibil ca partenerul sau prietenul dvs. sa stie despre ea, dar nu ati discutat acest lucru. Nu vrei sa fii vulnerabil. Construiti un zid chiar si pentru cei dragi. Dar acest lucru poate fi devastator.

7. Ignorati sau negati durerea sau abuzul din trecut sau prezent.

Unii oameni amana tristetea, durerea si dezamagirea. Fac acest lucru pentru ca nu sunt pregatiti sa „digere” aceste emotii acum. Dar cu cat o faci mai mult, cu atat mai rau pentru tine. Din aceasta cauza, nu puteti invata o lectie din trecut. Experientele sunt importante. Va permit sa renuntati la situatie si sa incepeti un nou capitol – cu o ardezie curata.

8. Aveti probleme de sanatate mintala.

Printre altele, este posibil sa aveti tulburari alimentare si / sau simptome obsesiv-compulsive. Unii oameni incep sa bea alcool sau sa ia sedative pentru a usura anxietatea. Dar doar o inabusa. Problema ramane nerezolvata.

Citeste si articolul :   4 simptome care ar putea semnala debutul bolii Parkinson

9. Esti ferm convins ca „acest comportament” te avantajeaza.

Nu vrei sa simti compasiune pentru tine. Nu-ti permiti sa faci asta. Iti spui ca stilul tau de viata este o binecuvantare. La urma urmei, ramai optimist si recunoscator pentru ceea ce ai deja.

10. Aveti dificultati emotionale in relatiile personale. Dar ai succes in domeniul tau profesional.

Pentru ca ti-e frica sa fii vulnerabil, nu te apropii de oameni. Cautati productivitate si obiective. Prin urmare, cariera se va dezvolta rapid. Dar problemele din viata sa personala vor creste.

Relatia dvs. se va baza in primul rand pe ceea ce faceti unul pentru celalalt, nu pe cine sunteti unul pentru celalalt. Dar este imposibil sa gasesti fericirea personala fara deschidere si apropiere spirituala cu un partener.

Publicitate

Autor