Cinci cauze ale depresiei si cum poti scapa rapid de ea

Ai avut o perioada mai proasta si ai intrat intr-o depresie? A venit acum momentul sa scapi de ea pentru totdeauna. Cum? Ai acum la dispozitie cele mai bune remedii.

Iata ce trebuie sa faci ca sa redevii omul care ai fost:

Razi cat poti de mult

Ceva nu este in regula cu tine? Nu mai suporti pe nimeni si brusc simti nevoia sa stai singur intre patru pereti? E clar ca ai unul dintre simptomele depresiei. Dar nu trebuie sa te sperii, pentru ca specialistii spun ca ai la indemana un medicament pretios: rasul.

Lasa problemele deoparte si razi. De orice iti iese in cale. Rasul te ajuta nu doar sa iti schimbi urgent starea de spirit, dar are un impact formidabil si asupra relatiilor sociale pe care le ai.

De asemenea, nu mai sta intins in pat si incepe odata sa te misti! Nu spune nimeni ca trebuie sa te duci la sala in fiecare zi, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa iesi la plimbare prin parc sau intr-o padure.

Citeste si articolul :   10 motive pentru a bea apa cu lamaie in fiecare dimineata

Si daca la inceput vei avea muschii incordati sau vei face chiar febra musculara, e un semn ca trebuie sa continui. In felul acesta vei avea grija si de sanatatea ta si vei uita si de depresie.

Iata mai jos cele 5 cauze principale ale depresiei si cum sa le combati!

PROBLEMELE FINANCIARE!

Cu totii ne confruntam cu probleme financiare si da, sunt o sursa de stres, mai ales in randul adultilor.

Cea mai buna metoda de a sta departe de aceasta depresie, datorata banilor, este aceea de a ramane proactiv. Fa-ti un buget, vezi la ce mai poti renunta si redu din cheltuieli pe cat posibil. Incearca sa faci activitati care sa nu coste bani, vei vedea ca astfel viata va arata diferit! In viata, banii nu reprezinta totul!

PROBLEME CU GREUTATEA

Supraponderabilitatea poate agrava starea psihica a unui om. Depresia este des intalnita in randul persoanelor supraponderale si asta nu ii ajuta deloc. Cum deja ai acumulat cateva kilograme in plus, este posibil ca anxietatea si depresia sa te ingrase si mai tare. De ce? Pentru ca vei ajunge sa mananci necontrolat, pe baza de stres.

Citeste si articolul :   Pentru ce se foloseste vitamina D?

Fa miscare, schimba-ti obiceiurile zilnice si opteaza sa ai un trup sanatos si o gandire sanatoasa! Doreste-ti sa slabesti, schimba-ti optica si vei reusi!

SCHIMBARILE DIN VIATA DE ZI CU ZI

Schimbarile majore pot reprezenta o sursa importanta de stres, in viata ta. Moartea unei persoane apropiate sau despartirea de partener, pot duce la aparitia depresiei. Este foarte important sa iti aloci timp sa suferi, insa rimai cat mai aproape de cei dragi. Cere-le parerea, discuta despre sentimentele tale, apoi treci peste. Gaseste in tine acea putere de a depasi momentul. Nu te izola, nu te gandi ca viata ta s-a incheiat, doreste-ti doar sa reusesti!

INSOMNII

Este foarte important sa gasesti sursa, care duce la incapacitatea de a dormi sau de a te odihni. Rezolvarea ei, te va ajuta sa te relaxezi si sa nu atragi episoade de depresie sau anxietate.

Mergi la culcare devreme, inchide televizorul, telefonul sau orice sursa care te-ar putea distrage de la somn. Relaxeaza-te si totul va fi bine.

Citeste si articolul :   Beneficiile cojilor de ananas

PIERDEREA LOCULUI DE MUNCA

Da, este posibil ca foarte multi oameni sa devina depresivi, atunci cand raman fara locul de munca si asta pentru ca acest aspect atrage mai multe lucruri negative. Nu iti mai permiti anumite calatorii sau chiar ramai in imposibilitatea de a-ti plati datoriile.

Nu te speria, ai optiunea de a o lua de la capat!

Autor