Donald Trump condamna responsabilitatea Chinei in aparitia pandemiei

Presedintele SUA, Donald Trump, a denuntat, in discursul rostit marti la Adunarea Generala ONU, responsabilitatea Chinei in raspandirea coronavirusului si actiunile Iranului de sustinere a terorismului.

“Suntem implicati inca o data intr-o lupta globala majora. Purtam o lupta teribila cu acest inamic invizibil, virusul din China. Trebuie sa tragem la raspundere natiunea care a declansat aceasta pandemie asupra lumii”, a declarat Donald Trump in discursul rostit prin videoconferinta la reuniunea Adunarii Generale ONU, conform site-ului Axios.com.

Liderul de la Casa Alba a criticat abordarea altor tari fata de politicile mediului din Statele Unite. “Vor doar sa sanctioneze America, iar eu nu voi accepta acest lucru. Daca Natiunile Unite vor sa fie o organizatie eficienta, trebuie sa se concentreze pe problemele reale ale lumii. Acestea includ terorismul, oprimarea femeilor, traficul de persoane”, a afirmat Donald Trump.

Publicitate

Presedintele SUA a criticat politicile Iranului. “Ne-am retras din acel teribil acord nuclear cu Iranul si am impus sanctiuni dure asupra celui mai mare sponsor al terorismului din lume”, a adaugat Trump, potrivit cotidianului Times of Israel.

Donald Trump a laudat “succesul major reprezentat de cele doua acorduri de pace din Orientul Mijlociu, obtinute dupa decenii fara progrese”. Trump se refera la acordurile de pace semnate de Israel cu Emiratele Arabe Unite si Bahrain.

“Aceste acorduri reprezinta inceputul unui nou Orient Mijlociu. (…) Intentionam sa oferim noi acorduri de pace in scurt timp, nu am fost niciodata mai optimist in legatura cu viitorul acestei regiuni. (…) Aceste acorduri mediate de SUA evidentiaza abordarea pacii prin putere”, a subliniat Donald Trump.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.