Cum sa stiti daca un pepene verde este stricat

Pepenele verde este o delicioasa delicatese de vara, dar pentru a va proteja sanatatea, este important sa stiti daca un pepene verde este stricat. O modalitate prin care ai putea descoperi daca pepenele tau este stricat este verificarea mucegaiului sau a mirosului urat.

Identificarea semnelor de deteriorare

Verificati daca mucegaiul se afla pe exterior. Mucegaiul sau petele de culoare inchisa din exteriorul pepenelui ar putea indica faptul ca s-a stricat. Matrita ar putea fi neagra, alba sau verde si sa aiba un aspect neclar.

Cautati o culoare sanatoasa afara. Pepenele trebuie sa aiba fie o nuanta consistenta de verde pin, fie un aspect dungat. Pepenii verzi au dungi de culoare verde-alternat si dungi de culoare pin mai inchise.

Publicitate

Cautati un interior roz sau rosu intens. Aceste culori indica faptul ca pepenele verde este sanatos. Daca pepenele are o culoare diferita (negru, de exemplu), nu-l mancati.

Articolul continuă după reclame

Miroase pepenele inainte de a-l taia. Un pepene sanatos, comestibil, ar trebui sa miroasa dulce si proaspat. Daca miroase a acru, a devenit stricat si ar trebui aruncat.

Citeste si articolul :   Sot si sotie, in varsta de 65 si 67 de ani, casatoriti de 48 de ani, se sting de COVID-19 la doar patru minute distanta, in timp ce se tineau de mana la terapie intensiva

Cat timp ramane proaspat

Mananca pepenele verde taiat in termen de cinci zile. Pepenele verde pastrat corespunzator, feliat, va ramane bun trei pana la cinci zile. Fa din consumul sau o prioritate pentru a preveni ca pepenele sa se strice si sa-l arunci.

Consumati pepenele verde nefrigorificat, netaiat in decurs de 10 zile. Dupa aproximativ o saptamana, pepenele verde  netaiat, fara sa fie tinut frigider, va incepe sa se strice.

Dupa aproximativ doua saptamani, pepenele din frigider, netaiat, va incepe sa se strice.

Puneti la frigider pepenele intreg sau felii. Pepenii sunt de obicei refrigerati la o temperatura de 13 grade Celsius.

Depozitarea fructelor la 21 Celsius va creste continutul de licopen si beta-caroten (ambii fiind antioxidanti importanti).

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.