Ai nevoie urgenta de magneziu daca esti constant stresat sau anxios

In societatea moderna, stresul a devenit o parte integranta a vietii de zi cu zi si, din pacate, este una dintre cele mai semnificative probleme ale secolului 21.

Anxietate, nervozitate, frica, insomnie, senzatie de oboseala constanta, anxietate crescuta – de regula, toate acestea indica faptul ca organismului ii lipseste magneziul.

Magneziul (mai ales in combinatie cu vitamina B6) are un efect normalizator asupra starii partilor superioare ale sistemului nervos in timpul stresului emotional, depresiei, nevrozei. Nu este o coincidenta.

Stresul (fizic, mental) creste nevoia de magneziu, care determina un deficit intracelular de magneziu.

Publicitate

Deficitul de magneziu se agraveaza odata cu varsta, ajungand la un maxim la persoanele peste 70 de ani. Se crede ca 25-30% din populatie nu are magneziu din dieta sa.

Acest lucru se poate datora tehnologiilor moderne de prelucrare si utilizarii ingrasamintelor minerale la cultivarea legumelor, ducand la o deficienta de magneziu in sol.

Citeste si articolul :   5 lucruri care se intampla cand mananci doua banane pe zi timp de o luna

Deficienta cronica de magneziu este adesea observata la pacientii cu diabet zaharat, hipertensiune arteriala, ateroscleroza, osteoporoza etc.

Un adult sanatos ar trebui sa primeasca in medie 270-400 mg de magneziu pe zi, in functie de greutatea corporala. Daca va diversificati dieta, atunci aceasta suma este destul de simplu de colectat.

Dar, daca va axati pe consumul pe sandvisuri si mancaruri rapide, atunci lipsa de magneziu in timp poate provoca perturbari grave in activitatea intregului corp.

Cea mai obisnuita modalitate de a suplimenta cantitatea necesara de magneziu este de departe, consumand alimente care contin cantitatea maxima din acest mineral.

Cum sa opriti pierderea de magneziu:

-Incercati sa reduceti aportul de cafea, bauturi carbogazoase, sare, zahar si alcool, deoarece acestea „expulzeaza” magneziul din organism;

-Unele medicamente utilizate pentru tratarea hipertensiunii arteriale cauzeaza pierderea magneziului, asa ca consultati medicul dumneavoastra.

Cum sa va completati deficienta de magneziu prin alimente:

Cresteti aportul de alimente bogate in magneziu: migdale, caju, hrisca, nuci de brazil, alune, porumb, nuci, secara, orez, smochine, curmale, varza, creveti, avocado, patrunjel, usturoi si sare organica.

Citeste si articolul :   Cele mai bune alimente la micul dejun pentru sanatate

Cum sa luati suplimente de magneziu.

Nu luati suplimente de magneziu fara a va consultamedicul! Acest mineral trebuie luat in combinatie cu vitamine precum calciu, vitamina D si vitamina K2.

Adresati-va medicului dumneavoastra despre deficienta de magneziu, astfel incat acesta sa poata alege tratamentul potrivit pentru dvs., in functie de caracteristicile individuale si de nevoile corpului dumneavoastra.

Publicitate

Autor