O copila de doar 13 ani, fortata sa se casatoreasca cu un barbat de 48 de ani

O copila de 13 ani din Filipine ar trebui acum sa isi asume responsabilitatile unei sotii  dupa ce a fost fortata sa se casatoreasca cu un barbat de 48 de ani.

Potrivit Mashable , fata a fost nevoita sa se casatoreasca cu fermierul Abdukrzak Ampatuan care locuieste in micul oras Mamasapano, Maguindanao.

Imaginile ceremoniei de nunta islamica, care a avut loc pe 22 octombrie 2020, au inceput sa circule pe retelele de socializare. Ceea ce i-a surprins pe multi a fost faptul ca fata era a cincea sotie a barbatului si va avea grija de copiii de varsta ei din casatoriile anterioare ale barbatului.

Publicitate

Publicitate

Abdulrzak a spus ca e fericit cu casatoria in ciuda faptului ca are un fiu de aceeasi varsta cu fetita, 13 ani. El intentioneaza sa aiba un copil cu ea odata ce va atinge 20 de ani.

„Sunt foarte fericit sa o cunosc si sa pot petrece restul vietii cu ea. Va avea grija de fiul meu “, a spus el.

Citeste si articolul :   Walter Zenga, prima reactie dupa despartirea de Raluca: "Nu o mai recunosc..."

Deocamdata, el a spus ca se va asigura ca isi termina studiile.

In Filipine, astfel de casatorii sunt legale in provincia cu majoritate musulmana Mindanao. Atata timp cat un baiat sau o fata a trecut la pubertatea, ei se pot casatori.

UNICEF a dezvaluit recent ca Filipine se afla pe locul 12 in lume in ceea ce priveste casatoriile cu copii, 726.000.

Aproximativ 15% dintre fete se casatoresc inainte de a atinge varsta de 18 ani. Din aceasta, 2% se casatoresc inainte de 15 ani.

Pentru a inrautati lucrurile, legea din Filipine face divortul ilegal . Este singura tara din lume care are o astfel de lege in vigoare.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.