Orban, scoli inchise: „Pana la o scadere semnificativa a numarului de infectari, invatamantul se va desfasura online”

Ludovic Orban, Premierul Romaniei, atentioneaza ca in continuare scolile trebuie sa ramana inchise, desi sunt foarte multe solicitari in acest sens. Ludovic Orban spune ca tarile care mai aveau scolile deschise le-au inchis intre timp, iar aceasta masura este special pentru protejarea parintilor si bunicilor.

Scoli inchise. „Pana la o scadere semnificativa a numarului de infectari, invatamantul se va desfasura online. Am fost criticati si cand le-am pastrat deschise si cand le-am inchis. Aproape toate tarile care au pastrat deschise scolile, intre timp le-au inchis. Sigur ca elevii nu dezvolta forme severe, in scoala riscul de transmitere e mai mic, dar deschiderea scolilor presupune aglomeratie, o serie de alte activitati legate de mersul la scoala, care cresc riscul epidemiologic. Pentru a-i proteja pe elevi, pe parinti si bunici, am decis sa pastram scolile inchise”, a spus Ludovic Orban.

Klaus Iohannis: Ne dorim sa deschidem cat mai repede scolile

“Ne dorim sa protejam viata tuturor romanilor, sa avem o relansare economica robusta si sa deschidem cat mai repede scolile. Sa dam dovada de solidaritate si sa ne concentram cu totii pe solutii”, a mentionat Iohannis.

Scolile si gradinitele de stat, ori private, este posibil sa se deschida pe 8 decembrie, daca numarul cazurilor va scadea.

Autor