Noi restrictii in Capitala. Scolile vor fi inchise si masca bligatorie peste tot

Premierul Ludovic Orban a anuntat implementarea in Bucuresti a restrictiilor prevazute pentru localitatile care depasesc rata de infectare cu noul coronavirus de 3 cazuri la mia de locuitori.

”Intrarea in vigoare a masurilor aferente depasirii pragului de 3 la mie se face dupa ce CMSU va face constatarea depasirii pragului si implicit va anunta masurile. Acestea sunt prevederile legale. Prevederile legale au stabilit un termen de 24 de ore de transmitere a datelor de la DSP catre prefecturi si de 48 de ore catre prefectura”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Stirileprotv

Orban a anuntat ca autoritatile analizeaza „posibile alte masuri”

„Comitetul Municipal pentru Situatii de Urgenta va constata depasirea pragului de 3 la mie si va lua masuri. Printre acest masuri este purtarea obligatorie a mastii in toate spatiile deschise, suspendarea cursurilor scolilor si organizarea cursurilor online, suspendarea activitatii teatrelor, cinematografelor, restaurantelor si cafenelelor la interior”, a mentionat Orban.

Acesta a precizat ca masurile prevazute prin HG de prelungirea starii de alerta care a fost adoptata miercuri trebuie transpuse intr-o hotarare adoptata de Comitetul Municipal pentru Situatii de Urgenta, despre care premierul spune ca „va trebui sa gandeasca un plan de implementare”.

Citeste si articolul :   Ministrul Educatiei, anunt de ultim moment despre inchiderea scolilor

„Este prematur sa discutam despre o astfel de decizie (n.r. – instituirea carantinei) cert este ca 14 zile aceste masuri vor fi in vigoare” a declarat premierul duminica, in conditiile in care Capitala a ajuns la pragul de infectare de 3,02 la mie.

Ludovic Orban a transmis ca, in ceea ce ii priveste pe parinti, „imediat dupa luarea deciziei” va fi adoptata marti sau miercuri, o Ordonanta de Urgenta care va avea prevederi clare legate de asigurarea a 75% din salariu pentru un parinte care sa stea acasa cu copilul in cazul in care se organizeaza invatamantul in sistem online.

Seful Executivului a mai spus ca s-au achizitionat tabletele necesare elevilor din municipiul Bucuresti si ca acestea au fost sau urmeaza a fi distribuite, in unele cazuri, prin intermediul unitatilor de invatamant, elevilor din familii defavorizate din punct de vedere financiar.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat ca nu are in vedere convocarea duminica a Comitetului Municipal pentru Situatii de Urgenta, in conditiile in care coeficientul infectarilor cu noul coronavirus cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, in Bucuresti este de 3,02, ceea ce ar impune masuri speciale.

Citeste si articolul :   Silviu Predoiu, despre impozitarea pensiilor militarilor

Activitatile in scoli si gradinite se vor desfasura luni in scenariul 2, hibrid, a declarat ministrul Educatiei Monica Anisie.

Autor