Danemarca extinde toate restrictiile pana pe 7 februarie: “Este logic ca mentinem aceste restrictii”

Guvernul din Danemarca extinde toate restrictiile pentru inca trei saptamani, adica pana pe 7 februarie. Acest lucru este confirmat de mai multe surse pentru DR .

Odata cu prelungirea restrictiilor, inchiderea continua astfel. Aceasta inseamna, printre altele, ca toate magazinele, cu exceptia magazinelor alimentare si a farmaciilor, trebuie sa ramana inchise. Toti copiii vor invata de acasa si va fi interzisa adunarea a mai mult de cinci persoane in spatiul public.

Prim-ministrul Mette Frederiksen a anuntat ca ar fi necesar sa se extinda restrictiile actuale si acest lucru se face acum.

– Cred ca este necesara o prelungire a restrictiilor. Nu in ultimul rand pentru a se asigura ca tulpina din Anglia nu se raspandeste, a spus Mette Frederiksen.

Deschiderea pe 7 februarie va necesita un miracol pentru sanatate

Virusologul Allan Randrup Thomsen spune ca nu va fi ultima data cand vom primi astfel de mesaj.

– Este complet nerealist ca lucrurile sa se incheie pana la 7 februarie. Din punct de vedere al profesionistilor din domeniul sanatatii, trebuie sa se intample un miracol pentru ca restrictiile sa fie ridicate pe 7 februarie, spune el.

Citeste si articolul :   O romanca stabilita in Danemarca povesteste cum se face testarea acolo: "De dimineata am sunat medicul de familie care mi-a spus ca este nevoie sa faca un test covid."

El subliniaza ca abia la inceputul lunii februarie mutatia extrem de contagioasa a virusului, cea care afecteaza puternic Marea Britanie, va fi cea dominanta in Danemarca, potrivit Statens Serum Institut.

– Este atat de logic ca mentinem aceste restrictii.

Mutatia virusului englez nu lasa prea mult spatiu pentru a relaxa restrictiile.

El subliniaza ca trebuie cel putin sa iesim din februarie inainte ca restrictiile sa poata fi relaxate din nou . Numarul de contact de marti a fost calculat la 0,9.

Autor