Austria: Noi masuri de restrictie pentru romani. Legea intra in vigoare pe 16 iulie

Guvernul din Austria vine cu noi masuri de restrictie. Aceste masuri ii afecteaza si pe cetatenii romani din.  Autoritatile de la Viena au luat noi decizii in contextul cresterii numarului de cazuri de coronavirus. Anterior, se anuntase ca romanii care ajung in Austri trebuie doar sa prezinte un certificat medical de test negativ pentru SARS-CoV-2.

Potrivit ordinului emis de ministrului sanatatii, Rudolf Anschober, Austria interzice incepand de joi, 16 iulie, cursele aeriene regulate directe din zece state, printre care se numara si Romania.

Lista actualizata a tarilor considerate cu ‘risc de ‘SARS-CoV-2’ contine acum 18 state.

Noile tari adaugate: Bulgaria, Romania, Republica Moldova, toate statele din Balcanii de Vest, dar si Egiptul.

In schimb, de joi vor putea fi reluate zborurile din regiunea italiana Lombardia.

Raman in continuare interzise si zborurile dinspre Belarus, China, Marea Britanie, Iran, Portugalia, Rusia, Suedia si Ucraina.

Exceptie de la aceste masuri fac unele categorii de curse aeriene: cele pe care le considera in interesul Republicii Austriece, dar si cele care transporta marfuri, bolnavi, cetateni austrieci repatriati, personal de ingrijire sau muncitori sezonieri in agricultura.

Citeste si articolul :   Alerta Alimentara! Prezenta pesticidului peste limita admisa

Austria anuntase si alte masuri pentru persoanele din Romania. Cetatenii romani cu destinatie finala Austria puteau intra in aceasta tara doar daca aveau un certificat medical, in limba engleza sau germana, de test negativ pentru SARS-CoV-2, nu mai vechi de 4 zile, altfel trebuiau sa intre in carantina 14 zile.

Autor