Inca un oras intra in carantina. Vei iesi din casa doar cu declaratie sau adeverinta

Inca un oras va intra in carantina. Municipiul Constanta intra in carantina, din weekend, a transmis prefectul judetului, Silviu Cosa. Decizia de carantinare va fi adoptata joi, in sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta si transmisa spre aprobare sefului DSU, Raed Arafat.

„In momentul de fata se elaboreaza hotararea prin care se impune instituirea carantinei si intentionam sa lasam o zi intre transmiterea propunerii si instituirea efectiva a carantinei. In principiu, aceasta va fi instituita de sambata sau de vineri seara. Va fi limitata doar libertatea de circulatie a persoanelor. Nu intentionam sa afectam activitatile economice, nu vor fi restrictii suplimentare pentru acestea.“, a declarat prefectul.

Silviu Cosa a anuntat ca locuitorii din municipiu vor putea circula doar in baza unei declaratii.

„In primul rand, e vorba de restrictiile care vizeaza limitarea libertatii de miscare a persoanelor. Circulatia se va realiza fie pe baza unei declaratii pe proprie raspundere, al carei model il avem, fie pe baza de adeverinta de la angajator sau pe baza de legitimatie, atunci cand e vorba de deplasarile la locul de munca. O persoana care a fost plecata din judet, poate intra inapoi pe baza cartii de identitate care dovedeste ca are domiciliul in Constanta si pe baza unei legitimatii sau adeverinte, care sa ateste ca are locul de munca in alt judet”, a spus prefectul.

Municipiul Constanta a inregistrat, miercuri, o rata de infectare de 8,78 cazuri la mia de locuitori.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.