O femeie de 80 de ani isi creste singura stranepotii pe care nu i-au vrut nici parintii, nici bunicii

O batranica, in varsta de 80 de ani, din Dolj, isi creste singura cei trei stranepoti. Acestia au post abandonati de pariniti si nici bunicii nu s-au ingrijit de ei. Povestea celor trei fratiori a fost postata de Ministerul Afacerilor Interne, pe pagina oficiala de Facebook:

“Trei copii, Ilinca, de 5 ani, Natalia, de 6 ani si voinicul Andrei, de 10 ani, au fost abandonati de parintii lor, iar pentru bunici… se pare ca ar fi fost o povara prea mare.
Solutia era ca micutii sa fie luati in plasament, insa strabunica lor, Eugenia, in ciuda lipsurilor materiale, s-a opus si s-a incapatanat sa-i creasca ea.

– Mamaie, dar ai 80 de ani! Esti sigura ca poti?, a fost intrebata de cei de la protectia copilului.

– Sunt foarte sigura! Unde dorm eu vor dormi si ei, ce-oi manca eu, or manca si ei. Ne-o ajuta Dumnezeu!

De aceasta familie aflata in nevoie au aflat si jandarmii de la Gruparea Mobila Craiova, care n-au ramas insensibili la nevoile acesteia, hotarand, astfel, sa le faca o vizita pentru a le darui alimente si imbracaminte.

Citeste si articolul :   Doliu in lumea politica din Romania. S-a stins fulgerator la 52 de ani in timpul unei intalniri electorale

Cand au ajuns in casa, au simtit ca este destul de frig.

– Cum de stati asa, mamaie? De ce nu faceti focul?

– As face, mama, dar nu avem la ce.

– Pai si la iarna cu ce o sa va incalziti?

– O sa vad eu ce fac cu copiii, desi nu vreau sa mi-i ia de aici. Ma zbat sa aiba tot ce le trebuie, ca sunt sufletul meu, ei ma tin in viata!

La scurt timp de la prima vizita, colegii nostri s-au intors acasa la strabunica Eugenia cu o soba.

Era cel mai firesc lucru pe care puteau sa-l faca in prag de iarna.

– O instalam in dormitor, mamaie, si fii fara grija, o sa-ti aducem noi lemne ca sa aveti caldura in casa.

– Va multumesc, mama! Nici nu stiti ce inseamna pentru noi ce ati facut, le-a spus femeia, cu lacrimi in ochi.

Mamaia Eugenia are 80 de ani si, in ciuda greutatilor vietii si a varstei inaintate, ea munceste in fiecare zi pentru a le oferi celor trei copii un minim necesar traiului si, mai ales, o educatie frumoasa.

Citeste si articolul :   5 moduri catre un stil de viata sanatos pentru copiii nostri

Multumim, mamaie Eugenia, pentru lectia de viata pe care ne-ai oferit-o tuturor si pentru speranta pe care ne-o sadesti in suflete.
Multumim jandarmilor craioveni pentru gestul de omenie pe care l-au facut, dar si pentru ajutorul pe care i-l vor acorda de acum inainte!”

Autor