Cum ingrijim corect plantele de interior pe timpul iernii

Toata vara florile de pe pervazuri te-au incantat. Iarna, odata cu aparitia vremii reci, plantele de interior se pot ofili fara o ingrijire adecvata.

Florile de acasa au nevoie de ingrijire iarna?

Fara indoiala, da. Fiecare planta are propriile sale ritmuri biologice, la fel ca oamenii. Perioadele de activitate alterneaza cu perioadele de odihna. Majoritatea au o perioada de odihna iarna. Dar asta nu inseamna ca aceste plante nu trebuie ingrijite in lunile mai reci.

In fiecare zi, conditiile de viata ale plantelor de interior se deterioreaza, deoarece zilele sunt din ce in ce mai scurte si nu este suficienta lumina soarelui. Noptile devin mai reci, dispozitivele de incalzire schimba complet microclimatul din camera, din cauza caruia plantele nu au umezeala si, ca urmare, incep sa se ofileasca.

Publicitate

1. Pulverizarea

Ca urmare, solul din ghivece dupa udare se usuca instantaneu, frunzele devin letargice si lipsite de viata. In aceasta perioada, plantele de interior trebuie pulverizate in mod constant, altfel varfurile frunzelor vor incepe sa se ofileasca, ceea ce poate duce in cele din urma la uscare.

Citeste si articolul :   5 lucruri obisnuite care sunt daunatoare sanatatii

Nu se recomanda pulverizarea unor tipuri de plante, de exemplu, violete, deoarece frunzele vor incepe sa putrezeasca. Acestea trebuie asezate pe un palet cu lut expandat sau pietricele.

2. Repaus

Exista tipuri de plante care au nevoie de repaus in timpul iernii, de exemplu, cactusi, pentru acestea, udarea in timpul iernii ar trebui redusa treptat, iar ingrasamintele nu ar trebui aplicate deloc.

3. Alimentarea si iluminarea plantelor

Plantele de interior care infloresc toamna sau iarna trebuie hranite in mod regulat. Astfel de plante includ eucharize, crini si ciclameni. Este de dorit sa se acorde preferinta pansamentelor granulare. Ar trebui sa aveti grija la iluminat, deoarece pentru aparitia florilor este nevoie de multa lumina.

4. Combaterea daunatorilor

Nu uitati de daunatori, chiar si in lunile de iarna se reproduc activ, ceea ce este facilitat de aerul prea uscat din apartament. Este recomandabil sa inspectati in mod regulat toate plantele de interior, sa indepartati florile si frunzele care s-au ofilit.

Citeste si articolul :   Cum sa pastrati alimente proaspete in timpul verii: cinci sfaturi

5 Rotirea ghivecelor

Nu este indicat sa muti florile din locul in care s-au obisnuit, dar este bine sa rotesti ghivecele cate 30 de grade, o data la cateva zile, astfel incat toate frunzele sa capete aceeasi cantitate de lumina. In acest fel, foliajul se va dezvolta uniform, mai ales in cazul plantelor cu frunzele dispuse in coroana precum violetele africane.

6. Confort si igiena

Si ultima regula a ingrijirii plantelor de interior iarna. Frunzele trebuie sterse in mod regulat daca s-a acumulat praf pe ele si daca dimensiunea frunzelor o permite. Se recomanda spalarea plantelor mici de interior sub dus, dupa acoperirea solului. Amintiti-va ca toate plantele de interior se tem de scaderi bruste de temperatura si de curenti. Temperatura ideala pentru plantele de interior este cuprinsa intre 18 si 24 de grade Celsius.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.