Cum ne poate imbolnavi TRISTETEA. Organul care este cel mai afectat de aceasta emotie negativa

Emotiile sunt resimtite diferit de fiecar epersoana, in functie de trecutul, povestea de viata, capacitatea intelectuala ale fiecaruia dintre noi. Insa atunci cand ne lasam coplesiti de emotiile negative, cand acestea persista timp indelungat, sanatatea noastra este periclitata. Iata care sunt cele 6 emotii negative care te imbolnavesc si care sunt principalele organe afectate de emotiile negative.

Legatura dintre minte si corp este mult mai puternica decat ne-o imaginam noi. Gandurile si emotiile noastre pot stimula producerea anumitor substante care ne pot influenta sanatatea fizica.

Spre exemplu, serotonina si dopamina sunt 2 hormoni pe care creierul ii secreta atunci cand suntem fericiti. Dar ei sunt produsi si atunci cand suntem coplesiti de emotii negative, insa, in acest caz, in loc sa faca bine organismului, cei doi hormoni genereaza durere si un disconfort accentuat.

Tristetea, frica, mania, dezgustul, dar si bucuria sau surpriza sunt tot atatea emotii care au un impact direct asupra noastra. Daca e sa ne oprim doar asupra emotiilor negative, negestionate corect acestea pot determina aparitia unor probleme de sanatate precum hipertensiune, indigestie, dar si altele mai grave.

Cum iti afecteaza organele interne cele 6 emotii care te imbolnavesc

– Mania slabeste ficatul in mod semnificativ, iar bolile hepatice pot fi letale.

– Traume interioare, dezamagirile afecteaza rinichii si inima. Bolile cardiovasculare care se dezvolta in acest fel sunt, de asemenea, fatale.

– Frica, asemenea traumei interioare, slabeste rinichii.

– Anxietatea are un impact major asupra stomacului, generand dureri severe, dar afecteaza, totodata, si splina.

– Tristetea, durerea sufleteasca afecteaza plamanii, antrenand dificultati de respiratie. Atunci cand suntem tristi, organismul oboseste mult mai usor. Tot tristetea se face vinovata si de instalarea depresiei.

– Stresul slabeste creierul si inima. Stim, in zilele noastre, evitarea stresului este o misiune imposibila. Totusi, chiar nu este cazul sa ne stresam pentru fiecare lucru nesemnificativ. Stresul cronic afecteaza, la modul general, buna functionare a organismului.

Din fericire, sta in puterile noastre sa vedem partile bune sau, dimpotriva, pe cele rele ale lucrurilor. Alegerea ne apartine. Ceea ce simtim este determinat de ceea ce alegem sa vedem – jumatatea plina sau jumatatea goala a paharului. In consecinta, nu gresim prea mult daca spunem ca sta in puterea noastra sa impiedicam instalarea bolilor in organismul nostru.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.