ULTIMA ORA: Bilantul a ajuns la 39 cazuri de coronavirus in Romania. Un caz neobisnuit a fost descoperit la Constanta. Masurile anuntate de Raed Arafat:

Un barbat de 52 de ani din Constanta a fost testat pozitiv pentru nou coronavirus. Pacientul declara ca nu a avut contact cu o persoana infectata si nici nu a calatorit in aceasta perioada.

Doar miercuri in Romania 10 pacienti au fost depistati pozitiv la infectie cu COVID-19. In total, din cei 39 de pacienti confirmati oficial, 18 sunt din Bucuresti.

Publicitate

Sapte dintre pacienti au fost declarati vindecati si au fost externati. Autoritatile fac apel la populatie sa se informeze doar din surse oficiale si credibile, scrie digi24.ro

Masurile anuntate de secretarul de stat Raed Arafat:

Publicitate

Suspendarea temporara pentru 6 luni a distributiei medicamentelor de preventie si tratare a COVID-19, in afara teritoriului Romaniei. Lista va fi stabilita de Ministerul Sanatatii;

Recomandarea decalarii inclusiv pentru angajatorii privati care au peste 99 de angajati a programului de lucru pentru personalul care se deplaseaza cu transportul in comun de maine, in Bucuresti si municipiile de judet. O parte sa inceapa la ora 8, altii la 9, altii la 10. Plecare sa fie la fel decalata, sa se plece la 3 ore diferite. Va ajuta la reducerea aglomerarii transportului public.

Citeste si articolul :   Angela Merkel, avertisment dur: “Ne asteapta luni foarte, foarte grele”

Pentru institutiile publice decalarea programului e obligatorie in perioada 12-31 martie. Institutiile care nu pot, vor gasi solutii alternative.

Restrictionarea activitatilor culturale, stiintifice, religioase si de divertisment, in spatii inchise pana la 100 de persoane, pana la 31 martie. Teatre, sali de cinema, toate peste 100 de persoane. La biserici, 100 maxim in interior, in rest daca pot sta oamenii afara, in curte, sa asculte slujba, e ok.

Sistarea activitatilor cu public pentru muzee, pana in 31 martie.

Suspendarea curusurile in invatamantul superior pana la 31 martie. S-a ridicat problema caminelor. O parte din studenti, care nu lucreaza, sa plece acasa. Dar am lasat la mana univeristatilor masurile.

La nevoie structurile de politie asigura masurile necesare, inculsiv escorta pentru cei care transporta bolnavi sau suspecti de coronavirus.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.