Rafila: Atunci putem opri transmiterea si sa ne intoarcem la viata de dinainte.

Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, a vorbit despre sfarsitul pandemiei coronavirusului si despre momentul in care romanii pot reveni la viata lor anterioara. Medicul estimeaza ca acesta poate fi realizat numai la mijlocul anului viitor. Aceasta este o veste proasta care ii intristeaza pe multi romani, dar, din pacate, este foarte aproape de realitate. De asemenea, Rafira si-a facut propriul punct de vedere.

Rafila: Nu cred ca ne vom intoarce la viata de dinainte mai devreme de jumatatea anului viitor

Alexandru Rafila considera ca, daca dorim sa oprim raspandirea noului virus, atunci distantarile sociale si purtarea mastilor ar trebui sa devina obiceiuri romanesti. Acesta este singurul mod in care ne putem intoarce la viata normala pentru totdeauna. Din pacate, aceasta tranzitie la era anterioara va fi finalizata treptat intr-o perioada lunga de timp.

„Trebuie sa devina o obisnuinta distantarea fizica, purtatul mastilor, spalatul pe maini, atunci vom putea intra intr-un ritm care sa nu duca la exacerbari ale transmiterii infectarii si sa ajungem la o situatie relativ normala, educational, economic, altfel, toate discutiile despre capacitatea sistemului de sanatate nu mai sunt de actualitate pentru ca sanatatea e sustinuta de capacitatea economica.”

Publicitate

Rafila a subliniat, de asemenea, ca aparitia vaccinurilor este singura cale de a rezolva boala,

Citeste si articolul :   Inca o localitate intra in carantina.

„Asta, pana cand apare un vaccin, cand boala poate fi invinsa. Tratamentul aduce mari sperante celor care sunt bolnavi, dar un vaccin contribuie la intreruperea transmiterii. Daca ajungem la 70 – 80% populatie imunizata, prin boala si apoi prin vaccinare, atunci putem opri transmiterea si sa ne intoarcem la viata de dinainte. Dar asta nu cred ca se va intampla mai devreme de jumatatea anului viitor.”, a precizat Alexandru Rafila la Digi24.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.