Admitere online la cea mai mare universitate din tara

Cea mai mare universitate din tara, UBB Cluj-Napoca, a decis ca admiterea si examenele de finalizare a studiilor sa se faca online. Inscrierea candidatilor se va face online, iar documentele originale vor fi prezentate la inceperea anului universitar.

Reprezentantii UBB au anuntat, joi, ca admiterea la nivel licenta se va desfasura dupa un calendar nou, in functie de perioada in care se va desfasura examenul de Bacalaureat.

„Pentru a nu afecta parcursul de viata al candidatilor si absolventilor UBB Cluj-Napoca, acestia vor avea posibilitatea de a sustine online examenele de admitere, in timp ce viitorii absolventi vor putea sustine tot online examenele de finalizare a studiilor de licenta si master, conform deciziei adoptate, joi, de Senatul universitatii. Admiterea la nivel licenta se va desfasura dupa un calendar nou, in functie de perioada in care se vor finaliza activitatile anului terminal din invatamantul preuniversitar si sustinerea examenului de Bacalaureat”, au aratat reprezentantii UBB.

Citeste si articolul :   Parlamentul a incuviintat prelungirea starii de urgenta. Guvernului i-au fost impuse conditii

Inscrierea candidatilor va avea loc exclusiv online, acestia fiind responsabili de transmiterea corecta a tuturor documentelor si de autenticitatea acestora.

Publicitate

De asemenea, modul de examinare va fi stabilit si comunicat de catre fiecare facultate sau scoala doctorala, iar confirmarea locului se va face prin semnarea si transmiterea electronica a contractului de studii de catre candidat, urmand ca documentele originale sa fie prezentate la inceperea anului universitar.

In ceea ce priveste examenele de finalizare a studiilor de licenta si master, acestea vor fi organizate in perioada stabilita la inceputul anului universitar, probele de evaluare a cunostintelor fundamentale si de specialitate si de prezentare si sustinere a lucrarii de licenta/disertatie, urmand sa se desfasoare online, in timp real, in fata comisiei de examen, prin intermediul unei platforme care sa permita dialogul si inregistrarea de continut audio-video.

Rectorul UBB, Daniel David, a afirmat ca universitatea a incercat sa vina in intampinarea nevoilor candidatilor si ale studentilor in aceasta perioada cu totul speciala.

Citeste si articolul :   Atac intr-o catedrala la Nisa, sunt trei decedati. Una dintre victime a fost decapitata

Am stabilit niste proceduri alternative care sa ii ajute sa isi continue traseul educational si profesional, fara a le afecta planurile de viata. In momentul in care situatia va reveni la normal vom analiza daca se impune o regandire esentiala a procesului de admitere sau a celui de finalizare a studiilor, incluzand poate chiar unele experiente pozitive cu aceste noi practici”, a spus David.

UBB este cea mai mare universitate din Romania, avand aproape 40.000 de studenti la nivel de licenta, masterat si doctorat.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.