Cele mai bune 6 remedii casnice din intreaga lume

Apelam tot mai des la remediile de casa atunci cand suntem afectati de boli simple, cum ar fi raceala, dureri usoare de cap, migrene sau durereri de stomac, stari de greata, etc.

Remediile casnice nu sunt folosite doar in Romania: micile remedii sunt folosite peste tot in lume pentru diferite afectiuni.

Plantele medicinale sunt utilizate in majoritatea remediilor casnice. Este cunoscut faptul ca multe plante pot ajuta la diferite boli. In Evul Mediu, asa-numitele “femei cu plante medicinale” si locuitorii manastirilor isi foloseau cunostintele despre plante medicinale pentru a ajuta persoanele bolnave. Cunoasterea plantelor continua mai departe, iar medicii greci din antichitate au fost primii care au folosit botanica, calugarii au notat aceste cunostinte si le-au catalogat.

1.Impachetari cu piper pentru tuse ( remediu folosit in Turcia)

Publicitate

La fel ca bunicile noastre si bunicile turcesti au cele mai bune sfaturi pentru infectii deranjante. Cu asa-numita folie de piper, tusea ar trebui sa dispara destul de repede: piperul se incalzeste si calmeaza tusea si durerile de gat, mierea este cunoscuta ca un antibiotic natural si are un efect expectorant si antispastic.

Prepararea imapachetari cu piper: 2 linguri de miere sunt distribuite uniform pe spate, apoi este presarat deasupra piper proaspat măcinat. Un prosop este apoi intins peste el amestecul de miere si piper si se lasa 15 minute.

Citeste si articolul :   Cum contribuie somnul la un aspect mai tanar

2.Bautura din fructe Goji pentru ochi puternici ( remediu utilizat in China)

Fructele de goji sunt considerate un adevarat superaliment dintr-un motiv: ele intaresc sistemul imunitar si contin o multime de substante nutritive si minerale sanatoase, de ex. Vitamin B, zinc, fier, seleniu si vitaminele A, B si C. Chinezii apreciaza miracolul boabelor mai ales datorita substantelor de zexantina si luteina – care protejeaza impotriva presbiopiei.

Prepararea bauturii: 250 de ml de apa calda sau rece sunt turnate peste o lingura de fructe goji proaspete sau uscate. Amestecul trebuie sa se lase la infuzat timp de zece minute, apoi se strecoara si se bea. Fructele de goji folosite pot fi consumate in continuare dupa aceea.

3.Sac de grau impotriva tensiunii (Germania si Austria)

Acest remediu de casa nu este doar foarte cunoscut in Austria, dar este utilizat si pe scara larga in sudul Germaniei. Un sac de grau este perna de caldura perfecta, deoarece graul depoziteaza caldura la o temperatura constanta pentru o perioada lunga de timp. Perna de caldura ajuta la tensiune, de exemplu, si protejeaza impotriva tremurului atunci cand aveti o raceala.

Preparare: puteti, desigur, folosi o geanta de stofa gata facuta, dar o puteti face si voi un sac din bumbac. In interior se introduce cca 700 de grame grau pe care il incalziti ulterior in cuptor. Atentie la materialul din care utilizati sacul pentru a nu risca sa ia foc in cuptor.

Citeste si articolul :   Cum sa recunosti deficienta de magneziu si ce trebuie sa faci

4.Ulei de  lavanda pentru tulburarile de somn (Franta)

Lavanda a fost folosita de secole pentru neliniste si tulburari de somn datorita efectului sau calmant.

Preparare: 175 de ml de coniac/ ulei de lavanda de la farmacie sunt amestecati cu 75 de ml de apă filtrata. Apoi, o mana de flori uscate de lavanda se sfarama si se toarna intr-un pahar cu un capac (tip shake). Apoi inchideti borcanul/paharul, agitati bine dupa 2 minute il puneti-l intr-un loc intunecos si racoros timp de doua saptamani. Se agita din nou la fiecare una sau doua zile. Dupa 14 zile, tinctura este filtrata printr-o carpa de bumbac. Daca aveti insomnie, puteti bea o jumatate de lingurita inainte de culcare.

5.Tinctura de ghimbir si rozmarin pentru dureri de cap (Norvegia)

Rozmarinul este o plantă care este utilizata pe scara larga in Norvegia pentru durerile de cap, deoarece stimuleaza circulatia sangelui – si functioneaza cel mai bine atunci cand este utilizat impreuna cu ghimbirul si mierea. Ghimbirul ajuta la greata si are efecte antiinflamatorii si antibiotice, mierea are efect antibacterian si reduce crampele.

Preparare: Adaugati o lingurita de ghimbir proaspat ras la o cească de apa si fierbeti Apoi luati-l de pe aragaz si lasati-l sa se odihneasca putin. Apoi adaugati o lingurita de rozmarin tocat marunt, aduceti la fierbere din nou si lasati la infuzat timp de 5-7 minute. Se toarnă totul printr-o sita si se adauga o lingurita de miere.

Citeste si articolul :   Cum alimentele prajite pot declansa refluxul acid

6.Pasta de rosii impotriva racelilor (Italia)

Aproape ai putea crede ca italienii plonjati de soare nici macar nu stiu ce este o raceala dar uneori sunt prinsi de ea si apoi se bazeaza pe o combinatie reala de rosii, usturoi, lamai si ghimbir pentru a scapa de infectie. Pe langa vitamina C si potasiu, rosiile contin o multime de antioxidanti sanatosi, in timp ce lamaile au proprietati antibacteriene si antiinflamatoare. Ghimbirul are un efect similar cu lamaia, dar intareste si sistemul imunitar. Iar usturoiul dezinfecteaza si scade tensiunea arteriala ridicata.

Preparare: taiati 250 de grame de rosii transversal, turnati apa clocotita peste ele, curatati-le si frecati-le printr-o sita. Zdrobiti doi catei de usturoi si lasati-i sa se odihneasca scurt, apoi amestecati cu sucul de la o lamaie. Adaugati pasata de rosii, amestecati bine si adaugati in cele din urma trei pana la patru felii de ghimbir. Puneti totul intr-un mixer de bucatarie, iar lichidul obtinut incalziti-l putin si apoi beti incet.

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.