Peste 35.000 de romani s-au inscris pe listele electorale pentru votul prin corespondenta

AEP informeaza ca 35.650 de cetateni romani care au fost inscrisi in listele electorale pentru votul prin corespondenta, din 106 tari, acestia fiind notificati prin e-mail notificarile referitoare la expedierea materialelor electorale si a numarului de expediere (AWB).

„Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) informeaza ca in data de 11 noiembrie 2020 a fost finalizata operatiunea de transmitere prin e-mail a notificarilor referitoare la expedierea materialelor electorale si a numarului de expediere (AWB). Notificarile mentionate au fost transmise catre 35.650 de cetateni romani care au fost inscrisi in listele electorale pentru votul prin corespondenta, din 106 tari. Precizam ca singura tara catre care nu au fost transmise plicurile prin Posta Romana, urmand ca acestea sa fie transmise prin intermediul Ministerului Apararii Nationale, este Afganistan, unde figureaza inscrise in listele electorale permanente pentru votul prin corespondenta pentru alegerile parlamentare din data de 6 decembrie 2020, 158 de persoane”, informeaza AEP.

Potrivit sursei citate, plicul expediat catre alegatori contine un certificat de alegator, o eticheta pentru sigilarea plicului exterior, un autocolant cu adresa biroului electoral pentru votul prin corespondentă, un autocolant cu mentiunea „PRIORITY/PRIORITAIRE”, un cod de bare ce asigură identificarea alegătorului, instructiuni privind exercitarea dreptului de vot, un buletin de vot prin corespondentă pentru alegerea Senatului, un buletin de vot prin corespondentă pentru alegerea Camerei Deputatilor, un plic interior ce contine un plic suport in interiorul caruia se afla doua autocolante cu mentiunea „VOTAT” si o eticheta pentru sigilarea plicului interior.

Citeste si articolul :   Marcel Ciolacu: PSD va iesi pe primul loc la aceste alegeri.

„Mentionam ca Instructiunile privind exercitarea dreptului de vot prin corespondenta la alegerile pentru Senat si Camera Deputatilor din anul 2020 se gasesc atat in interiorul plicului, cat si pe site-ul www.votstrainatate.ro. Totodata, reamintim ca AEP a realizat un clip video menit sa ilustreze tehnica votarii prin corespondenta pas cu pas. Atragem atentia ca, potrivit legislatiei in vigoare, plicul exterior ce contine buletinele de vot si certificatul de alegator trebuie sa ajunga la biroul electoral pentru votul prin corespondenta, la misiunea diplomatica sau la oficiul consular, dupa caz, pana la data de 3 decembrie 2020”, se mai arata in comunicatul AEP.

Autor