Cosmarul unu bolnav de cancer infectat si cu COVID. Barbatul a fost lasat de ambulanta in parcare pentru ca in unitatea sanitara nu mai erau locuri

Un bolnav de cancer infectat cu covid a fost lasat in parcarea spitalului. Familia barbatului acuza cadrele medicale de tratament inuman. Barbatul a fost lasat de ambulanta in parcare desi familia, aflata si ea in izolare, fusese informata ca bolnavul va fi transferat la un alt spital.

Barbatul in varsta de 59 de ani bolnav de cancer pulmonar (cancer stadiu 4 metastaze generale), cu metastaze cerebrale a fost confirmat pozitiv cu Covid 19 la sfarsitul lunii octombrie.

“S-a simtit rau asa ca am sunat la 112, in ziua in care a si primit rezultatul testului covid. Dupa 45 de minute a ajuns un echipaj de la ambulanta care, dupa un consult de 5 minute, a plecat, spunandu-mi sa sun din nou la 112 pentru o programare la evaluare medicala, ceea ce am si facut”, a declarat fiica barbatului.

Familia si contacti directi au fost plasati in izolare pentru 14 zile

“A doua zi, vazand ca starea lui se agraveaza, am sunat din nou la 112. A venit un alt echipaj de la ambulanta, care mi-au spus ca nu sunt locuri in spitale si ca trebuie tratat acasa, desi toti eram in izolare la domiciliu si nu puteam sa-i luam nicio reteta”, a mai spus fiica bolnavului.

Citeste si articolul :   COVID - 19: 4.435 de noi cazuri, 121 de decese

Abia luni, dupa numeroase telefoane, mi s-a transmis ca i s-a gasit un loc la sectia TBC de la Obor, unde a fost internat pana vinerea trecuta, pe 6 noiembrie, cand i-au spus sa semneze ca se externeaza pe propria raspundere.

Tatal meu a refuzat categoric, pentru ca se simtea rau si dorea sa fie tratat la spital, iar duminica, 8 noiembrie, i-au mai facut un test covid, rezultatul fiind ”nedetectabil”, a mai povestit femeia.

Pe 9 noiembrie, i s-a spus ca o sa fie transferat la sectia de Oncologie a Spitalululi Schuller, insa ambulanta l-a lasat in fata blocului, ca pe un caine, in parcare.

Eu si sotul meu fiind in izolare, ca si contacti directi ai lui, nu aveam voie sa parasim locuinta, asa ca s-a chinuit sa ajunga in apartament. Mi se pare inuman sa fii tratat in felul acesta, mai ales daca esti atat de bolnav”, a mai spus fiica bolnavului.

„Se lucreaza inclusiv noaptea pentru amenajarea spatiului de la Terapie Intensiva”, a declarat Bogdan Nica, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, potrivit observatorulph.ro.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: 380 de romani din Italia au ajuns la Constanta, dar nu vor mai sta in carantina pe litoral

 

Autor