Cum gresesc parintii in educatia copilului: “Metoda de crestere ii permite libertatea”

Psihoterapeutul Roxana-Anca Simionescu a postat pe pagina sa de Facebook o intamplare a unei doamna mai in varsta.

“POVESTE TERAPEUTICA

O doamna mai in varsta sta la rand la o casa de marcat intr-un supermarket si urmeaza sa plateasca. In spatele ei se afla o femeie mai tanara, cu un baiat de 5 sau 6 ani. Baiatul impingea puternic caruciorul, care a lovit-o deja pe doamna mai în varsta, de vreo 5-6 ori. S-a intors spre cel mic si i-a cerut sa nu mai loveasca, pentru ca doare. Baiatul a continuat sa o faca, cu si mai multa inversunare. Doamna mai in varsta se adreseaza mamei:

– Nu ii poți spune fiului tau sa nu ma mai loveasca?

Publicitate

Tanara, fara emotie, raspunde rece…

– Nu! Metoda de crestere ii permite libertatea de a face ceea ce vrea, pur si simplu, pană isi da seama ca ceea ce face nu este corect. S-a dovedit stiintific ca aceasta metoda este mult mai eficienta!

In spatele acestei tinere femei se afla un barbat de 20 de ani care asculta toate acestea, tinand in mana un borcan de gem. Cand femeia termina de explicat metoda de crestere, tanarul desface capacul borcanului și toarna gemul, cu calm, pe capul tinerei. Complet furioasa, femeia se intoarce spre tanar si il ia rost pentru fapta lui.

– Stiti, doamna, am crescut liber ca fiul dumnevoastra și puteti vedea rezultatul aici!

Doamna mai in varstă ii spune casierei…

– Va rog sa puneți in contul meu si borcanul de gem al domnului.
Text preluat de la Doinita Mihail”

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.