Compania farmaceutica Pfizer spune ca vaccinul Covid-19 este eficient 90%

Producatorul de medicamente Pfizer a declarat luni ca o analiza a datelor din vaccinul sau impotriva coronavirusului arata o eficienta de 90% – mult mai buna decat se astepta.

Asa-numita analiza intermediara s-a efectuat pe primele 94 de cazuri confirmate de Covid-19 in randul celor peste 43.000 de voluntari care au primit fie doua doze de vaccin, fie una singura. S-a constatat ca cei carora li s-a administrat vaccinul au prezentat cu 10%  mai putine infectii.

Pfizer a spus ca vaccinul a oferit protectie la sapte zile dupa a doua doza si la 28 de zile dupa doza initiala a vaccinului. Scopul final al studiului este atingerea a 164 de cazuri confirmate de infectie cu coronavirus.

Intr-un comunicat de presa, gigantul farmaceutic a declarat ca intentioneaza sa solicite autorizatia de utilizare de urgenta de la Administratia SUA pentru Alimente si Medicamente, imediat dupa ce voluntarii au fost monitorizati timp de doua luni dupa ce au primit a doua doza de vaccin, asa cum a solicitat FDA .

Publicitate

Procesul de faza 3 a vaccinului Pfizer, realizat impreuna cu partenerul german BioNTech, a inscris 43.538 de persoane din 27 iulie. De duminica, 38.955 dintre voluntari au primit a doua doza de vaccin. Compania spune ca 42% din site-urile de testare internationale si 30% din site-urile de testare din SUA implica voluntari din medii rasiale si etnice diverse.

“Cu informatiile de astazi, suntem cu un pas mai aproape de a oferi oamenilor din intreaga lume o descoperire atat de necesara pentru a ajuta oprirea acestei crize globale de sanatate”, a declarat CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, intr-un comunicat.

“Asteptam cu nerabdare sa impartasim date suplimentar in urmatoarele saptamani.”

Pfizer spune ca va evalua daca vaccinurile protejeaza oamenii impotriva bolii severe Covid-19 si daca vaccinul poate oferi protectie pe termen lung impotriva acestui virus, chiar si la pacientii care au fost infectati anterior.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.