Seicul Mohammed Bin Rashid Al Maktoum a testat un vaccin experimental impotriva Covid-19, alaturandu-se altor oficiali de top

Seicul Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, emirul Dubaiului , a declarat ca a fost vaccinat marti. Ministrul de externe, Abdullah Bin Zayed, a anuntat ca a primit vaccinul luna trecuta.

Conducatorul din Dubai a postat pe Twitter o fotografie care il prezinta in timp ce era vaccinat. “Dorim tuturor oamenilor sa se bucure de siguranta si sanatate si suntem mandri de echipele noastre care au muncit neobosit pentru ca vaccinul sa devina disponibil in Emiratele Arabe Unite”, a scris el ca descriere la fotografie.

Seicul Mohammed Bin Rashid Al Maktoum nu a precizat tipul de vaccin cu care a fost inoculat.

Publicitate

Compania chineza Sinopharm a demarat in Emiratele Arabe Unite cea de-a treia faza a studiilor clinice pentru un vaccin dezvoltat impotriva maladiei COVID-19, in luna iulie.

Studiul, publicat in revista The Lancet Infectious Diseases , a aratat rezultate promitatoare din studiile de faza 1 si 2 din China, cu participanti cu varste cuprinse intre 18 si 80 de ani.

Peste 31.000 de voluntari din EAU au luat parte la studiile clinice de faza 3 ale vaccinului.

Citeste si articolul :   Cum s-a simtit sotia lui Lucian Mindruta la 24 de ore dupa ce si-a facut vaccinul anti-COVID: "Am avut ceva durere la locul injectarii...

Constatarile indica faptul ca acest vaccin, numit BBIBP-CorV, poate fi eficient pentru varstnici, unul dintre grupurile cele mai susceptibile la virusul Covid-19.

„Protejarea persoanelor in varsta este un obiectiv cheie al unui vaccin de succes Covid-19, deoarece aceasta grupa de varsta prezinta un risc mai mare de imbolnavire severa din cauza virusului”, a declarat profesorul Xiaoming Yang, unul dintre autorii studiului.

In intreaga lume sunt in curs studii clinice pentru 42 de vaccinuri Covid-19 diferite .

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.